Vandaag zijn we teruggekeerd op Nederlandse bodem. Maar het is wel nipt. Als we goed snuiven dan ruiken we Duitsland of België nog. Het is maar net hoe de wind waait. Het adres van de camping geeft Vijlen aan, maar eigenlijk staan we veel dichter bij Camerig. Alles dus diep onder in Limburg en op loopafstand van Vaals.

Camping Rozenhof is een terrassen camping en ligt lekker hoog. We hebben dan ook een prachtig uitzicht over het dal met daarin het plaatsje Epen. Bij de camping hoort een café restaurant en we kunnen inmiddels melden dat de Grimbergen van het vat prima smaakt en de keuken heerlijke gerechten op tafel brengt.

Als we tegen de middag aankomen schijnt er al een vrolijk zonnetje over het Limburgse land. We mogen zelf een plekje zoeken. Het is nog vrij druk op deze camping en de allermooiste plekken zijn helaas bezet. Toch vinden we nog een stekkie vanwaar we diep in het dal kunnen kijken.

DSCN0388 (Klein)DSCN0383 (Klein)DSCN0399 (Klein)

Op de camping hebben we een wandelkaart gekocht met daarop een ruim aanbod van bewegwijzerde routes. We kiezen een groen-wit gemarkeerde route die ons deels hoog door de Limburgse heuvels voert en deels door het dal van de Geul gaat. We kunnen deze route op een paar honderd meter van de camping oppakken. We zetten vol goede moed de pas erin. Na twee routebordjes komen we op een T-splitsing waar ieder route bordje ontbreekt. Wij zoeken de schuld bij ons zelf en lopen terug terug tot aan het laatste bordje. Het blijkt dat we in ieder geval niets over het hoofd hebben gezien. We kiezen op de splitsing op goed geluk rechts. De groen-wit gemarkeerde route hebben we niet terug gezien. Wel stuiten we op de gele wandelroute. Die staat ook op onze kaart en lijkt een redelijk alternatief. Jammer, in Limburg was blijkbaar ook een tekort aan gele paaltjes.

We zijn het zat met de routes. Met behulp van de Garmin en Google maps vinden we zelf de weg naar het Geuldal. De geul meandert rustig stromend door het dal. In de weilanden staan mooie beige koeien, stieren en kalveren te herkauwen. Ze bekijken ons nieuwsgierig, maar hebben al snel vrede met onze aanwezigheid.

DSCN0429 (Klein)DSCN0427 (Klein)DSCN0422 (Klein)DSCN0426 (Klein)

Na een paar kilometer Geuldal vinden we een paadje omhoog waarbij we om honderd meter van de camping uitkomen. Op naar het terras voor de al eerder genoemde verfrissing.

Hieronder een foto met een deel van een beestje dat zich snel “uit de voeten” maakte toen wij langs kwamen. Wie ziet hem en weet wat het is?

DSCN0396 (Klein)

Vanavond waren er nog twee luchtballonnen boven het dal te zien. Eén er van maakte een landing niet zo heel ver van de camping. Iets later konden we genieten van een fraaie zonsondergang. Jammer genoeg ging met de zon ook de temperatuur onderuit.

DSCN0432 (Klein)DSCN0436 (Klein)

DSCN0437 (Klein)DSCN0434 (Klein)

Tot morgen

 

wandeling Vijlen 18092019