Het eerste wat we deze vakantie ‘s-morgens doen is de weersvoorspelling nakijken. Het veranderd zo snel dat de voorspelling van de vorige avond meestal achterhaald blijkt te zijn. Voor deze dag staat er niet veel goeds op het programma. Veel regen en zelfs buien met onweer en de hele dag windkracht 6. We laten ons niet ontmoedigen en na het ontbijt vertrekken we, met buienalarm als onze gids, wandelend over het strand richting Zoutelande.

Het is best leuk wandelen. We hebben de wind schuin achter en er schijnt zelfs een waterig zonnetje. Het is bijna eb en het brede zandstand is lekker hard. Sem heeft een geweldige dag. De wind is hard genoeg om weer volop schuimvlokken over het strand te blazen. Onze jachthond loopt er onvermoeibaar en luid keffend achteraan. Ook laat hij zich weer verleiden om een grote groep meeuwen op te jagen. De meeuwen spelen met hem door laag voor hem uit te vliegen en nemen hem honderden meters mee naar de duinen. We laten het rustig gaan. Op het bijna verlaten strand kan hem niks gebeuren en zowel de meeuwen als Sem hebben er plezier aan.

DSCN0670 (Klein)DSCN0681 (Klein)

De wind zorgt ook voor hoge golven die tegen de palenrijen en op het strand uiteen slaan. Door de lage waterstand komen de schepen nu nog dichter onder de kust langsvaren. Je hebt het idee dat je er zo naar toe kan zwemmen. De show wordt gestolen door een loodsboot die met volle vaart door en over de golven schiet. Wat hebben die mensen een mooie baan met dit weer. Een regenboog kondigt een naderende bui aan. Net niet helemaal droog gebleven vluchten we een strandpaviljoen in voor een kop warme koffie

DSCN0678 (Klein)DSCN0680 (Klein)

DSCN0685 (Klein)DSCN0694 (Klein)DSCN0669 (Klein)

Na de bui lopen we weer richting Zoutelande. We treffen daar een eenzaam strandhuisje aan. Zou dit het strandhuis zijn waar Blof over zingt? We verlaten het strand aan de noordzijde van het dorp.

DSCN0698 (Klein)

We wandelen door de hoofdstraat van Zoutelande weer richting Dishoek. Onderweg scoren we nog een portie kibbeling als lunch. De regen blijft voorlopig uit. We besluiten de hele terugweg achter de duinen te blijven. Op die manier hebben we de minste last van de wind. De fiets- en wandelpaden zijn goed te belopen en wij schieten lekker op. Onderweg struikelen we bijna over een egeltje die blijkbaar nog op zoek is naar een schuilplekje voor de komende regen. Ook komen we langs een hulstboom met prachtig rode bessen. Het duurt nog even tot de kerst, maar anders hadden we een paar overhangende takken gepikt.

DSCN0702 (Klein)DSCN0713 (Klein)

We redden het net niet om in één keer droog de camper te bereiken. Met nog een klein kwartier te lopen staat de volgende bui op het punt om zijn water op ons te richten. Wij vinden een droog heenkomen onder de luifel van een restaurantje. Blijkt dat ze daar Grimbergen van het vat tappen. Heeel vervelend allemaal. Glimlach.  Na twee Grimbergens geeft de bui het op en hij vertrekt weer achter de horizon. Wij lopen snel het laatste stukje terug naar de camper. 12 kilometer gelopen en droog gebleven. Hoera.

Sinds we terug zijn in de camper zijn er meer buien en zijn ze in hevigheid toegenomen. Af en toe valt er ook een klap onweer. Maakt ons niet meer zo veel uit. Morgen gaan we weer naar huis en dan zien we wel hoe het weer in Hasselt is.