Vandaag begint de dag weer met een blauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Na een wasbeurt(je) in de camper gaan we heerlijk buiten ontbijten. Daarna zetten we de fietsen en hondenkar klaar voor een fietstocht richting Drents Friese Wold.

DSCN1260DSCN1259

Drenthe staat bekend om haar vele prachtige fietspaden. Het eerste deel van onze tocht merken we daar niet veel van. We rijden over klinkerstraten waar de stratenmaker de klinkers waarschijnlijk van afstand heeft neergegooid en zandpaden met diepe gaten. Gelukkig wordt het later wel een stuk beter en ervaren we nog het gemak van goede fietspaden. Het weg erna toe was misschien niet geweldig, het Wold is wel een prachtig gebied. Uiteindelijk zien we maar een deel van het gebied. Door de wind en een, aan het begin van het seizoen, nog gebrekkige fietsconditie besluiten we de vooraf geplande route in te korten. Uiteindelijk staan er 43 kilometer op de teller als we terug zijn bij de camper.

We besluiten onze spullen te pakken en naar huis te rijden. Daar sluiten we de korte trip af met een BBQ in onze tuin. Zelf voorziend camperen is goed bevallen. Met de Pinksteren hebben we wat meer dagen tijd. Dan gaan we maar weer naar De Lutte.

Fietsen vanaf Meisterhof