Het is alweer de laatste dag van ons pinksterverblijf bij Erve Velpen in De Lutte. Camperen zonder sanitair is behelpen, maar het is wel te doen. Hopelijk worden de maatregelen voor de campings en camperplaatsen nu snel versoepeld.

Vandaag zijn wel de maatregelen voor de horeca versoepeld en dat was tijdens onze fietstocht richting Ootmarsum overal goed te zien aan de volle terrassen. Wij konden ook niet wachten en bij het eerste rustpunt met terras waren we snel van de fiets. Het was er al behoorlijk druk, maar wij vonden nog een vrije bank. Lekker in de zon met verse koffie en een punt appelgebak. Volgens ons was het nog geen 11 uur, maar wij weten ook niet precies hoe de tijdlijnen in Twente lopen Glimlach

IMG-20200601-WA0001 (Klein)

Tijdens onze, door het glooiende terrein soms nog best pittige fietstocht komen we ook langs Landgoed Singraven. Hier zijn de terrassen nog niet open. We lopen een rondje en maken er foto’s. Elke keer als we er komen zijn we onder de indruk van hoe mooi het daar is.

20200601_105743 (Klein)20200601_105448 (Klein)20200601_110021 (Klein)

Tegen half één zijn we in het centrum van Ootmarsum. Het is er geweldig druk en overal zijn terrassen ingericht. Een deel van onze fietsroute is nu voetgangersgebied en hier moeten wij met de fiets aan de hand verder. Hoewel het erg druk is blijft de sfeer wat achter. Misschien komt het van de verplichte looprichtingen, misschien van het coronaformulier dat voor de bestelling moet worden ingevuld en waarop bij het afrekenen de vertrektijd wordt genoteerd of misschien van het toiletbezoek waarbij je je eerst moet melden bij de toezichthoudster. De terrassen zijn open, maar het is nog niet ouderwets.

Terug richting de camper rijden we een eind langs het kanaal van Almelo naar Nordhorn. Het is een mooi kanaal waar scheepvaart al lang niet meer mogelijk is. Vissen wel gezien het grote aantal vissers. Zwemmen kun je er ook als je Sem heet. Hij koelt even lekker af tussen de plompenbladen.

20200601_141911 (Klein)

Na vijftig kilometer trappen zijn we rond vier uur terug bij de camper. Even wat drinken, de spullen in de camper en naar huis. Het was een goed pinksterweekend.

Nu onze vakantie in Denemarken niet door kan gaan blijven we met de camper straks maar in eigen land. Vanaf 13 juni houden we geïnteresseerden via de weblog op de hoogte. Misschien tot dan.

fietsen naar Ootmarsum