Hoera, vandaag is Harm jarig. Al vroeg komen de felicitaties binnen op de mobiel. Iedereen die ik vergeten ben te bedanken, bij deze alsnog bedankt.

Noordwijkerhout ligt niet al te ver van Hillegom en tegen koffietijd arriveert Han op de fiets bij de camping. Na de koffie pakken we de fiets voor een ritje naar het zuidelijke eind van de Astridboulevard in Noordwijk. Vanaf daar tot aan Katwijk mogen honden los op het strand. Ons doel is om naar Katwijk te lopen over het strand.

Er staan mooie golven en Sem geniet geweldig van het zwemmen en het rennen over het strand. Wij genieten weer van de dolle Sem, maar natuurlijk ook van zand, zee en zon. Hier voor de kust liggen wel vaker grote schepen te wachten tot zij de haven van IJmuiden in mogen. Nu liggen er ook drie cruiseschepen voor anker. Waarschijnlijk liggen ze daar om, bij gebrek aan klanten, de hoge havengelden te vermijden. Verder vallen ook de grote bruine kwallen op. Ze zijn van een soort dat wij nog niet vaker hebben gezien

DSC00005 (Klein)DSC00004 (Klein)

We bereiken Katwijk en lopen even rond om het afwateringskanaal over te steken. Aan de zuidzijde van het afwateringskanaal staat een gedenkteken met de namen van alle op zee gebleven vissers. Een stukje verderop richting centrum staat een schitterend beeld van twee oude mensen in de branding. Geweldig mooi vormgegeven.

DSC00008 (Klein)DSC00009 (Klein)

Op de terugweg is er volop actie op het strand. De KNRM is aan het oefenen met een reddingsboot en zwaar materiaal om deze boot in en uit het water te halen. Een hele onderneming op het toch wel goed met toeristen gevulde strand.

DSC00013 (Klein)DSC00028 (Klein)DSC00029 (Klein)

Eenmaal terug op de camping is het tijd voor een biertje en na een poosje steken we de BBQ aan. De kippen scharrelen weer over het veld. Als Sem even afwezig is voor een plas in het bos komen de kippen brutaal uit zijn bak drinken.

DSC00033 (Klein)

Morgenvroeg vertrekken we uit Noordwijkerhout en rijden we richting Zeeland

Tot morgen