Vanmorgen onze biezen in Noordwijkerhout gepakt, de camper aangetrapt en op weg naar Ouddorp waar we op camping Brouwersdam een plekje hopen te vinden. De route voert ons dwars door Leiden en dat zorgt voor veel oponthoud. De rest van de rit verloopt voorspoedig en we arriveren rond half één bij de camping. Zoals wel vaker is de receptie gesloten en zijn de vrije plekken op een lijst aangegeven. Vanavond kunnen we ons dan aanmelden.

We kiezen voor plek 5 en nadat we de camper geparkeerd en het stroominfuus aangebracht hebben, lopen we ter verkenning een rondje over het terrein. We hebben zelden een zo goed verzorgde camping gezien. Elke plek biedt meer dan voldoende ruimte. de brede paden vlak en bedekt met steenslag. Ook de plek voor de camper is verhard met steenslag. Verder fris groen en goed gemaaid gras. Tussen de plaatsen een hegje en daar omheen bloeien nog wat bloemen. De totale plek is zeker 200 vierkante meter. Achter onze camper zouden nog een bungalowtent en 3 auto’s kunnen staan, zo groot.

DSCN1496 (Klein)DSCN1498 (Klein)

Na een bescheiden lunch (1 broodje en een blik soep voor twee personen) gaan we op goed gelukt wandelend op weg. We zien in de verte een vuurtoren staan. Daar moet wel haast ook het strand zijn. De weg er naar toe is niet echt inspirerend. Hoge mantelingen beschermen ons weliswaar tegen de wind, ze nemen ook het uitzicht op de omgeving weg. Op het strand bij de vuurtoren is het niet druk. Het water staat hoog en wij besluiten langs het strand naar een punt ter hoogte van Ouddorp te lopen. In de verte zijn de contouren van de Maasvlakte zichtbaar. Het eerste deel loopt eenvoudig. Daarna wordt het zand steeds zachter en zakken we ver weg in het zand. Bij een strandopgang verlaten we het strand. Via een bord met fietsknooppunten bepalen we het verdere verloop van de wandeling.

DSCN1478 (Klein)DSCN1490 (Klein)

 

Ouddorp blijkt verder weg als dat wij gedacht hadden. Als we er eenmaal zijn, moeten we eerst nog door een enorme nieuwbouwwijk voordat we het oude centrum en een terrasje bereiken. De benen zijn inmiddels al moe dus even wat drinken en een borrelgarnituurtje voor nieuwe energie. Terug naar de camping lopen we langs het Grevelingen meer. Jammer dat er maar weinig boten op het water zijn. Misschien waait het wel te hard voor menig zeiler.

Als we terug zijn hebben we 19 kilometer gelopen en is het inmiddels half zeven. De rest van de avond maar lekker met de e-reader in de zon zitten

Tot morgen

rondje bij Ouddorp