Gisteravond hadden we een bod uitgebracht op twee antieke bootlampen in Veere. Vanmorgen was er een reactie is de koop gesloten. Ophalen past mooi in onze plannen voor vandaag. Wij zijn van plan een rondje Veerse meer te fietsen en komen dan vanzelf langs Veere.

Het is al flink warm als we tegen 10 uur vertrekken. We hebben een halve liter water per persoon mee en rekenen erop dat we onderweg voldoende gelegenheid vinden om onze dorst verder te lessen. We rijden eerst richting Vrouwenpolder vandaar steken we de Veersemeerdam over en slaan we rechtsaf in de richting Kamperland en Kortgene. Vanaf het moment dat we rechts zijn afgeslagen hebben we de wind letterlijk tegen. Hij blijkt iets krachtiger dan de voorspelde windkracht 3. Niet getreurd, de beentjes zijn nog vers en we stampen lekker door. Het is vandaag flink druk op het meer en bij Kamperland liggen een paar mooie platbodems in een haventje.

DSCN1615 (Klein)DSCN1620 (Klein)DSCN1614 (Klein)

In Kamperland stoppen we ook voor een kop koffie en een stukje appelgebak. De appeltaart is prima, maar de koffie is echt verrukkelijk. Geserveerd met een beetje likeur en slagroom. Werkelijk heerlijk. Na een tweede kopje zijn we toch maar vertrokken, maar je zou er zo de hele dag blijven zitten. Langzamerhand begint de wind toch wel een rol te spelen. Het landschap is vrij open en de wind heeft over land en over het water vrij spel. In het binnenland van Walcheren hebben ze wel iets gevonden tegen de wind. Overal langs de wegen vind je mantelingen (hoge heggen van bomen en struiken) om de wind te breken.

DSCN1627 (Klein)

Onderweg  ontdekken we nergens een plekje om ons drinken aan te vullen. We vestigen onze hoop maar op Kortgene voor vocht en voedsel. Daar aangekomen weer een tegenvaller. Alle terrastafels in de schaduw zijn bezet. We besluiten verder te trekken. Vanwege de wind korten we het rondje Veerse meer wel ongeveer 10 kilometer in. Vanuit Kortgene vaart er een fietsveer naar Wolphaartsdijk. Bij aankomst niet gelijk een terras, maar naar een paar kilometer, voor de wind, vinden we uiteindelijk een plekje voor een late lunch. Na de lunch vervolgen we onze droge tocht richting Veere. Sem heeft ook een zware dag vandaag. We vinden maar één plek waar hij kan zwemmen. We nemen geen risico met hem want overal kom je op het ondiepere water grote plakken blauwalg tegen. Eenmaal in Veere hebben we de verkoper van de lampen snel gevonden. Daarna is het nog maar een kort ritje terug naar de camping. Op de camping worden ook veel beesten gehouden. Vooral de twee luie hangoor konijnen vallen op. Op 50 meter van de camping loopt de Snouck Hurgrondeweg. Deze weg is inderdaad vernoemd naar de burgemeester van Avereest die vroeger onze (Volkert) kievitseieren kocht. Zijn roots liggen dus in de adel van Zeeland.

DSCN1628 (Klein)DSCN1626 (Klein)

Morgen gaan we een dag naar het strand bij Vrouwenpolder. Daar verwachten we geen blauwalg.

 

Tot morgen

Fietsroute rondje Veerse meer