Nu kan ik opschrijven: “Sorry, vandaag geen bijdrage want ik ben vissen vanavond”, maar dan zouden jullie natuurlijk willen weten wat ik heb gevangen. Dan zou ik dus moeten bekennen dat ik na 2,5 uur vissen in een stuwmeer vol met vis helemaal niets heb gevangen. Nou daar pas ik mooi voor. Daarom:

Vanmorgen was de wind gaan liggen en is het nog wat frisjes, maar verder is het weer prima in orde. Vol goede moed gaan we dan ook op weg naar camping Prahljust bij Clausthal Zellerfeld in De Harz. Een tochtje van dik honderd kilometer. Deze kilometers werden wel allemaal afgelegd op, continu stijgende of dalende, secundaire wegen en we zijn door vele steden, dorpen en gehuchten gekomen. Voordeel dat we onderweg ook vaak mooie vergezichten over de dalen hadden. Nadeel was dat de camper en de chauffeur hard moesten werken om de gang erin te houden of juist eruit te krijgen. Maar we zeuren nergens over. Het was een mooie trip door een indrukwekkend landschap.

We krijgen een warm welkom bij camping Prahljust. Ze hanteren geen genummerde plaatsen, er is plek voldoende en we mogen zelf uitzoeken waar we willen staan. We vinden een plek vanwaar we nog een deel van het stuwmeer waar de camping aan ligt kunnen zien. De plekken dichter bij het water zijn allemaal nog wel bezet.

DSC00384 (Klein)

Na de lunch gaan de wandelschoenen aan en gaan we op goed geluk op weg. Het gebied waar we nu kamperen kenmerkt zich door een groot aantal stuwmeren. Door de droge zomer is de waterstand in deze meren erg laag. Zo laag zelfs dat er vanuit de meren geen water wordt afgevoerd via de beekjes die naar de dalen lopen. Deze staan dan ook allemaal droog en inmiddels groeien er al planten in. Komt vast weer goed, maar het water moet nog zeker twee meter stijgen.

DSC00354 (Klein)

We vermaken ons prima tijdens onze wandeling. Mooie natuur, spiegelende meren en een fijne wandeltemperatuur. Tijdens de tocht volgen we ook een poosje de route van de Harzer Hexen Stieg. Naast de normale bordjes is de route ook door vliegende heksen aangegeven

DSC00350 (Klein)DSC00360 (Klein)

DSC00376 (Klein)DSC00366 (Klein)DSC00382 (Klein)Deze en vele andere bomen zijn begroeid met een dikke moslaag

DSC00347 (Klein)DSC00380 (Klein)DSC00385 (Klein)DSC00395 (Klein)DSC00373 (Klein)DSC00371 (Klein)Vandaag bosbessen langs de route

Morgen trekken we waarschijnlijk wat verder het gebied in en zoeken we een stadje op voor wat kleine boodschappen.

Bis morgen.

 

Wandeling vanaf Prahljust