Vanochtend hebben we ons fantastisch verslapen. De deadline van 10:00 uur voor het afhalen van de bestelde broodjes hebben we net niet gehaald. Gelukkig was het, dankzij brood uit de vriezer, niet nodig om het ontbijt over te slaan. Excuus was dat het niet echt een rustige nacht was. We werden wakker van niet voorspelde regen. Het duurde even voor we ons realiseerden  dat onze stoelen nog buiten stonden. Hilma was als eerst zo helder en zij heeft de stoelen snel de garage ingeschoven. Na zo’n actie duurt het wel even voor je de slaap weer te pakken hebt.

Iets later dan gewoonlijk gaan we op stap. We willen eerst een deel de Hexen Stieg volgen die dicht langs de camping loopt. Daarna buigen wij linksaf voor een bezoek aan Clausthall-Zellerfeld. Wandelen over de Hexen Stieg is een kwestie van flink klimmen en dalen. Gelukkig krijg je er heel mooie natuur en vergezichten voor terug. Ook vinden we het bewijs voor de aanwezigheid van wilde varkens. Naast het pad is een stuk berm volledig doorgewroet. De beekjes, vaak aan één kant gekanaliseerd, die langs het pad liggen staan allemaal nog droog, maar vormen wel een niet te missen deel van het landschap.

 DSC00399 (Klein)DSC00404 (Klein)DSC00405 (Klein)DSC00410 (Klein)DSC00411 (Klein)DSC00406 (Klein)DSC00408 (Klein)

Clausthal Zellerfeld is best een grote plaats. Wij vinden het echter een tegenvaller. Geen interessant centrum en weinig sfeer. Wel zijn er veel huizen die kunstig bekleed zijn met leitjes. Ook de grote blauwe kerk is, zo lelijk als hij is, toch een bezienswaardigheid.

DSC00415 (Klein)DSC00416 (Klein)

Terug naar de camping komen we door een wat opener landschap. Ook wel weer fijn om eens van je af te kunnen kijken..

DSC00418 (Klein)DSC00421 (Klein)

Morgen nog één keer verder rijden naar het oosten en dan volgende week weer langzaam terug.

Bis morgen.

wandeling Harz en Clausthal Zellerveld