De afgelopen nacht prima geslapen in de camper. Geen last van de kou gehad. Hoewel het buiten flink was afgekoeld was het vanmorgen in de camper nog bijna 14 graden. Ook hebben we hier nog geen druppel regen gehad. Prima weer voor onze late vakantie.

We zijn er gisteren niet aan toe gekomen om de fietsen van de camper te halen en de fietskar in elkaar te zetten. We besluiten vandaag maar te gaan wandelen en dan in de middag de fietsen klaar te zetten voor morgen. Op steenworp afstand starten diverse bewegwijzerde wandelroutes. Wij kiezen ervoor om met de oranje te starten en deze wat te verlengen met stukken van andere routes. We schatten dat de route zo dik 10 kilometer zal zijn. Vol goede moed gaan we op pad. We lopen door een prachtig glooiend landschap ten noordwesten van Ootmarsum. Uitgestrekte kavels landbouwgrond en weides worden afgewisseld met stukken bos en heide. Hoewel de wandelpaden vaak niet heel breed zijn, zijn ze wel goed begaanbaar.

DSC00845 (Klein)DSC00839 (Klein)DSC00848 (Klein)

Aan de bomen is het nog lang niet overal te zien dat het herfst is. Groen overweegt. De vele paddenstoelen die overal groeien vertellen echter een het ware verhaal. Er zijn soms mooi vormgegeven exemplaren te vinden. Ook komen we over paden die parallel aan de oude stuwwallen lopen.

DSC00853 (Klein)DSC00858 (Klein)

De tocht brengt ons ook langs huisjes die ver van andere bewoning in het groen verscholen liggen. Prachtige plekken als je van rust houdt, maar verder wel overal ver vanaf.

DSC00840 (Klein)DSC00850 (Klein)

De kleine met de luiken voor de ramen lijkt ons ideaal als tweede (vakantie) woning.

Als we klaar zijn met ons rondje is het nog redelijk vroeg in de middag. Wij besluiten nog even naar Ootmarsum te lopen. Ondanks dat de horeca gesloten is zijn er nog veel mensen op de been. In een straatje staat een beeld van een kwajongen met een katapult in zijn handen. Het doet ons onmiddellijk denken aan de verhalen van pa over zijn jeugd en schooltijd waarin de katapult, de lantaarns langs het Zwarte pad en het haantje op de kerktoren een belangrijke rol speelden.

DSC00862 (Klein)

Na het avondeten doen we nog een rondje met Sem waarbij we over de landerijen en tussen de bomen door een mooie blijk op een kerktoren van Ootmarsum krijgen.

DSC00869 (Klein)

Morgen gaan we op de fiets.

Tot morgen

 

Oranje route ( ) Ootmarsum