We hebben vanmorgen lekker uitgeslapen. Als we opstaan blijkt dat we ook dit weekend weer veel geluk hebben met het weer. Het vriest, dat wel, maar de zon schijnt en de wind is nagenoeg gaan liggen. Na het ontbijt vertrekken we dan ook opgewekt naar Drouwen. Ons doel is de parkeerplaats bij het boomkroonpad. Het boomkroonpad zelf is vanwege de corona gesloten. Mocht je in andere tijden eens in de buurt komen is het wel een leuke ervaring. Je loopt hoog door de bomen en ziet het bos als het ware door de ogen van de vogels en de eekhoorns.

Wij kiezen voor een wandeling door de bossen. Al snel valt ons het vele ijshaar op het dode hout op. In dood hout komen schimmels voor. Bij de stofwisseling van deze schimmels komt water vrij dat door kleine poriën naar buiten wordt gedrukt. Bij een hoge luchtvochtigheid en lichte vorst verdampt dit water niet maar bevriest tot haren. Wat een mooi natuur verschijnsel en het levert heel mooie foto’s op.

DSC01188 (Klein)_thumb[1]

Ook de rest van de wandeling is weer een traktatie. We hebben de langste route gekozen en wanen ons met z’n tweeën vaak alleen op de wereld. De omgeving is gevarieerd met loofbomen, naaldbomen en heidevelden. Ook in dit gebied zijn er prachtige vennen. Sem vind dat altijd fantastisch. Alleen is het harde laagje op het water wel lastig als je wil drinken.

DSC01209 (Klein)DSC01205 (Klein)DSC01202 (Klein)DSC01206 (Klein)DSC01195 (Klein)

Later dit jaar gaan we vast nog eens een weekendje met de camper naar dit deel van Drenthe. Morgen om 10:00 moeten we het chalet verlaten hebben. Als het weer morgen weer zo goed is gaan we vast nog een leuk plekje zoeken voor een wandeling.

Tot morgn

 

Wandelen Drouwen 24-01-2021