Ondanks de wat mindere weersverwachting voor de Pasen hebben we toch besloten het camperseizoen voor dit jaar te starten met een bezoek aan camping Kuiperberg in Ootmarsum. Daar hebben we vorig jaar het seizoen afgesloten. Het campertje ronkt tevreden en brengt ons vlot en zonder problemen naar de camping. In de winter is de camping uitgebreid met nieuwe velden en schitterend ingerichte camperplaatsen. De camperplaatsen zijn jammer genoeg allemaal besproken. Wij vinden een plekje op één van de nieuwe velden. Ook netjes ingericht met goede voorzieningen en, een mooi uitzicht. Enkel de begroeiing heeft nog wat tijd nodig.

DSC01461 (Klein)

Zodra de pootjes zijn uitgedraaid en de stroom is aangesloten wandelen we naar Ootmarsum voor een bezoek aan het centrum. Het is er best gezellig druk. Aan winkelen op afspraak doen hier maar weinig winkeliers. Wel hebben ze een maximaal aantal klanten dat gelijktijdig in de winkel mag zijn. Het zou natuurlijk nog een stuk gezelliger zijn als de terrassen ook open waren. We blijven maar hopen op betere tijden. We wandelen ook langs Stokerij Sculte waar we “Twentse Whiskey” voor het raam zien staan. Het blijkt dat deze stokerij in kleine hoeveelheden whiskey maakt en deze laat rijpen in vaten van 200 jaar oud die zijn gemaakt van Twents eikenhoud. In maart hebben ze hun Whiskey opgestuurd naar San Francisco waar deze, samen met 3000 andere, werd beoordeeld. De Twentse Whiskey scoorde twee maal goud en bleek bij de beste Whiskeys in de wereld te horen. Wij dachten even snel een flesje mee te nemen. Dat kan echter niet. Je moet vooraf alvast inschrijven. De prijzen voor een fles liggen boven de € 300,00 dus we wachten nog maar even.

DSC01459 (Klein)DSC01460 (Klein)

In de avond lopen we nog een rondje half om Ootmarsum. Er zijn daar mooie wandelpaatjes aangelegd door het glooiende landschap rond de Kuiperberg

DSC01470 (Klein)DSC01469 (Klein)

DSC01468 (Klein)sDSC01465 (Klein)

Tot morgen