We hebben besloten om, ondanks de sombere weersvoorspellingen, dit weekend toch met de camper op pad te gaan. We kiezen camping Meistershof in Dwingeloo als bestemming. Niet al te ver van huis, maar het weekend is dit keer ook te kort om ver te rijden.

Zaterdagmorgen vertrekken we om kwart voor tien uit Hasselt. We moeten eerst nog even naar Rouveen voor een reparatie aan Harm’s nieuwe fiets. De eerder geëxplodeerde velg heeft het weer opgegeven. Er zit een slag in het wiel en menige spaak zit los of is gebroken. De fietsenmaker zal de schade herstellen en besteld nu voor de zekerheid maar een volledig nieuw wiel bij de fabrikant. Tegen elf uur kunnen we de reis naar De Meistershof  voortzetten.

Eenmaal aangekomen gaat het inchecken en neerzetten van de camper voorspoedig. We halen de fietsen van de camper en zetten Sem’s karretje klaar zodat we na de lunch gelijk kunnen vertrekken. De voorspelde regen is nog in geen velden of wegen te bekennen en we genieten van het mooie zomerweer.

DSC02225 (Klein)

Het wordt een mooie tocht van ca. 30 kilometer door de bossen en over de hei van het Dwingelerveld. We zijn er al vaak geweest maar van dit landschap blijf je genieten. We komen ook weer langs de Davidsvennen. Eén van de pareltjes in dit gebied.

DSC02224 (Klein)

Later in de middag verschijnt er een onweerbui aan de einder. Eerst denken we dat hij ons links zal passeren, maar uiteindelijk ontkomen we toch niet aan een regenbui. Een dikke eik, vol in het loof, biedt uitkomst en we worden nauwelijks nat.

Na het avondeten gaan we nog een stuk wandelen. In de omgeving van de camping vinden we een oranje wandelroute die we op goed geluk gaan volgen. De route voert ons door een prachtig heuvelachtig gebied waar het landschap wordt opgesierd door vele, vaak al erg oude, jeneverbesstruiken. De paadjes zijn smal en kronkelig. Echte Sem paadjes. Onderweg treffen we nog een klein groepje schapen die ons lodderig staan aan te kijken. Wel mooi die Drentse schapen met hun horentjes. Ook nu verschijnen er weer donkere wolken. Hoewel dreigend geeft het wel heel mooie luchten. Dit maal zijn we wel net voor de bui weer bij de camper.

DSC02231 (Klein)DSC02234 (Klein)

DSC02228 (Klein)DSC02236 (Klein)

Morgen passen we onze plannen aan naar de weersomstandigheden. Is het droog, dan trekken we er weer op uit. Blijft het de hele dag regen, dan gaan we op tijd weer naar huis.

Tot morgen

fietsen vanaf camping meistershof