Vandaag is de zon de grote afwezige. De lucht is grijs en er staat een stevige wind. Gelukkig geen regen en dat is de hele dag zo gebleven. Gisteravond hadden we een knooppunten route bedacht, maar vandaag besluiten we toch eerst naar Den Burg te gaan voor een telefoonspecialist. Gisteren na mijn uitglijder in zee wilde de nauwelijks nat geworden telefoon niet meer laden. Voor de rest werkte alles naar behoren. Later op de avond, na een behandeling met de handendroger in de wasruimte, was hij zo vriendelijk de accu nog één keer te vullen. Vanochtend was het laden weer over en ook de blower werkte niet. De telefoon dokter in Den Burg heeft hem wel weer aan het laden gekregen. Weliswaar met een andere lader en kabel maar alles functioneert weer. Kan ik de F1 voorspelling gewoon indienen morgen.

Na onze stop in Den Burg zijn we doorgefietst richting De Koog. Het was flink trappen zo tegen de wind in. Gelukkig waren er op delen mantelingen, zoals we die vooral kennen uit Zeeland, aangeplant. Scheelt een stuk.

DSC02722 (Klein)

Bij De koog hebben we een strandwandeling gemaakt. Sem had vanmorgen niet veel zin. Op het strand was dat snel over. Er waren mooie golven en voor Sem heel belangrijk schuimvlokken om achteraan te rennen.

DSC02724 (Klein)DSC02728 (Klein)

Na een lunch op het strand weer op de fiets naar het  “Nationale Park Duinen van Texel”. Het is daar inderdaad prachtig. Een deel van de duinen is begroeid met bloeiende heide. Er is echter ook voldoende meer gebruikelijke beplanting te vinden. We fietsen hier niet alleen, maar maken ook een wandeling door dit gebied. Om ons een plezier te doen laat de zon af en toe even zijn gezicht zien

DSC02733 (Klein)DSC02730 (Klein)DSC02742 (Klein)

DSC02753 (Klein)DSC02748 (Klein)DSC02740 (Klein)

Als we een keer onze fiets wegzetten voor wat foto’s blijkt dit naast een nest van de Hoornaars te zijn. We hebben een paar foto’s van ze gemaakt en ze verder wijselijk met rust gelaten.

DSC02735 (Klein)

Op de terugweg stoppen we nog even bij in de buurt van de camping gelegen pluktuin. We verzamelen in korte tijd een dikke kilo blauwe bessen en aardbeien. Hebben we thuis gelijk vers fruit.

Morgen weer naar huis en maandag weer aan het werk. Met dit mooie weer had het wel wat langer mogen duren.

Fietsen en wandelen Texel