Vandaag staat een fietstocht naar het Drents Friese Wold op het programma. Wel moeten we eerst de camper op de parkeerplaats van het naastgelegen pretpark zetten. We mogen hem, vanwege de drukte op de camperplaats, niet tot het einde van de middag laten staan. Op zich geen probleem en zo vroeg is er ook ruimte zat op de parkeerplaats.

Wat heeft Nederland toch een boel mooie gebieden. Elke keer verbazen we ons weer over wat er nu weer aan ons oog voorbijtrekt. Weer zo’n, deels glooiend, landschap met heide, wild gras, bos en natuurlijk grote vennen. Het is wat minder warm dan gisteren en er staat wat meer wind maar voor ons is het prima.

DSC02811 - kopie (Klein)DSC02813 - kopie (Klein)DSC02826 (Klein)DSC02825 (Klein)DSC02815 - kopie (Klein)DSC02821 - kopie (Klein)

In het gebied komen we ook langs een bord dat het verhaal verteld van onderduikers die in verstopt zaten in goed verborgen schaftketen van Staatsbosbeheer en daar gezond het einde van de oorlog hebben gehaald.

DSC02820 - kopie (Klein)

We beklimmen ook de hoge uitkijktoren vanwaar je weer een heel andere blik op het gebied krijgt. Het is even klimmen maar dan zie je ook wat.

 

DSC02816 - kopie (Klein)DSC02818 - kopie (Klein)DSC02807 - kopie (Klein)DSC02817 - kopie (Klein)

Terug bij de camper blijkt hij behoorlijk te zijn ingesloten door de auto’s van bezoekers van het pretpark. Het kost wat manoeuvreren voor we de fietsen achterop de fietsdrager kwijt kunnen en we de parkeerplaats kunnen verlaten.

Morgen weer aan het werk en de komende drie weekenden andere verplichtingen. De camper moet nu eerst maar weer even naar de stalling.

fietsen drents friese wold 19-09