Vandaag staat er een combinatie van fietsen en wandelen op het programma. Via de fietsknooppunten willen we eerst naar Austerlitz rijden, daar even bij de piramide kijken en vervolgens een rondwandeling maken door de bossen rond Austerlitz. Daarna willen we via Doorn weer terug naar de camping.

De fietstocht richting Austerlitz verloopt voorspoedig. Wel ergeren we ons aan de klaphekjes die over het fietspad zijn geplaatst. Voor wandelaars zijn ze prima, maar voor fietsers lastige hindernissen. Hier zouden wildroosters een betere en praktischer keuze zijn.

 DSC02909 (Klein)DSC02910 (Klein)

Het Stigterpad is voorlopig wel het enige pad dat loopt door het gebied waar de wervelwind dit jaar veel schade heeft veroorzaakt. Onder weg zien we veel bomen die slachtoffer geworden zijn van het natuurgeweld en er is duidelijk nog veel werk te verzetten door Staatsbosbeheer.

DSC02908 (Klein)DSC02907 (Klein)DSC02906 (Klein)

Als we bij de piramide aankomen blijkt dat wij niet de enigen zijn die hem vandaag opzoeken. Het is druk bij de piramide. Wij besluiten af te zien van een beklimming en gaan te voet de omgeving verkennen. Ook hier is het weer genieten in de bos. Soms is het goed uitkijken bij het klimmen en dalen via de vaak door de regen uitgesleten paden. Er zijn echter ook prachtige paden en beukenlanen.

DSC02919 (Klein)DSC02920 (Klein)DSC02912 (Klein)

Aan de paddenstoelen die her en der opschieten kun je goed zien dat de herfst inmiddels volop is begonnen. Vooral de kleine, op dood hout groeiende, koraalpaddenstoeltjes zijn prachtig.

DSC02917 (Klein)DSC02925 (Klein)

Terug van de wandeling zorgen we met een patatje weer voor nieuwe energie en vervolgen we onze fietstocht terug naar Leersum en de camping. Leersum is echt een gebied met veel paardenhouders. Overal zie je paarden in de wei en er zijn diverse maneges. Je ziet het ook terug in de natuur. Wij denken dat er meer ruiterpaden en men-wegen zijn dan voet- en fietspaden. Onderweg kom je ze dan ook regelmatig tegen.

DSC02905 (Klein)

Morgen maar weer op de fiets. Er wordt een zonnige dag voorspeld en wij zijn van plan een eind langs de Rijn te fietsen.

Tot morgen

Fiets-wandeltocht Austerlitz Doorn 17-10-2021