Opnieuw heerlijk geslapen vannacht. Het is dan ook al na tienen als we aan het ontbijt beginnen. Buiten is het guur en het regent. Volgens de voorspellingen wordt het vanaf één uur een stuk beter. Het wordt droog en de zon wordt zelfs even verwacht. Wij besluiten dat we na de middag over het strand richting Castricum te lopen en vervolgens terug door de duinen. Hoever we richting Castricum gaan is afhankelijk van de fitheid van Sem.

Eenmaal op het strand blijkt al snel dat we ons onnodig zorgen hebben gemaakt over de fitheid van Sem. Met z’n oren wapperend in de wind raast hij als vanouds over het strand. Zelfs het vruchteloos jagen op meeuwen is vandaag weer terug. Voor ons is het ook heerlijk wandelen. Windje in de rug, mooie golven en soms een zonnetje dat eerst nog wat verlegen tussen de wolken doorschijnt. Duinen, strand, golven wolken en de zon vormen een prachtig geheel met een steeds wisselend kleurenpallet. Echt genieten vandaag en voor we het weten zijn we al aangekomen bij de strandopgang van Castricum.

DSC03002 (Klein)DSC03001 (Klein)DSC03010 (Klein)DSC03007 (Klein)DSC03009 (Klein)DSC03005 (Klein)

We zoeken eerst maar eens een strandpaviljoen op voor een kop warme chocomel en een appelpunt. Daarna lopen we door de duinen terug naar Egmond. Een paar kilometer voor we bij Egmond aan Zee zijn worden we overvallen door een buitje. Gelukkig is het voornamelijk kleine hagel en daar worden we nauwelijks nat van. Tegen vijf uur zijn we terug bij Oma Aagje met ca. 16 kilometer op de teller.

DSC03017 (Klein)DSC03014 (Klein)

Hopelijk kunnen we er morgen weer op uit en is het weer geen spelbreker. Voorlopig zijn de voorspellingen gunstig.

Tot morgen.