Als we opstaan regent het. Het was voorspeld, maar eigenlijk hadden we gehoopt dat het iets zou meevallen. Niets is minder waar. Alleen voor Sem gaan we er even uit en als hij zijn boodschap in het bos heeft achtergelaten gaan we snel weer terug. Gelukkig geeft de spannende 5 kilometer tijdens de olympische spelen voldoende afleiding

DSC03354 (Klein)

Na de middag hebben we meer geluk. buienradar en buienalarm geven een droge periode aan vanaf een uur of twee. Het wordt inderdaad droog en wij vertrekken voor een wandeling. Op de parkeerplaats bij de toegangsweg blijken twee wandelroutes te starten. Wij kiezen dit keer voor de wandeling van 5,5 kilometer door het Kootwijkerveen. Al snel wordt duidelijk dat er her en der enorme plassen op de wandelpaden staan. Om de voetjes droog te houden moeten we regelmatig een stuk door de bos.

DSC03357 (Klein)DSC03356 (Klein)

Ondanks het ongemak blijkt het een mooie wandelroute. Vooral het deel langs een langgerekt ven is heel mooi.

DSC03360 (Klein)DSC03367 (Klein)DSC03368 - kopie (Klein)DSC03364 (Klein)DSC03369 (Klein)DSC03361 (Klein)DSC03365 (Klein)

Af en toe valt er wel wat regen, maar niet voldoende om onze regenkleding te imponeren. Tegen vier uur zijn we terug bij het huisje. Precies op tijd, want even later gaan de hemelse sluizen weer open. Dit keer afgewisseld met harde windstoten.

Morgen gaan we naar de dierentuin in Amersfoort. Als het gaat regenen kunnen we eenvoudig een schuilplek vinden.

Tot morgen

gele wandeling Rabbit Hill