Vandaag op goede vrijdag starten we aan ons weekje vakantie die we door willen brengen in Twente en de Achterhoek. Na drukke weken waarin naast het reguliere werk de (mantel)zorg voor de (schoon)ouders en de verbouwing van schuur en schutting veel energie hebben gekost hebben we het gevoel er echt aan toe te zijn.

Als we opstaan is de beloofde zon nog nergens te bekennen. Het kan vandaag echter  ons humeur niet verpesten. Na het ontbijt nog snel de laatste spullen in de camper pakken. Sem installeren op zijn bankje en op pad naar Ootmarsum waar we een plek op camping Kuiperberg hebben gereserveerd. We hebben geen haast en we genieten onderweg al van de eerste rit met de camper dit jaar. Rond kwart over elf arriveren we op de camping. Inschrijven en ons installeren op de camperplek kost nog geen tien minuten. We hebben een plek met een geweldig uitzicht op het eind vorig jaar nieuw aangelegde luxe camperpark. Verharde plekken met eigen watervoorziening, stroom, kabel tv en vuilwaterafvoer. Prima plekje.

DSC03590 (Klein)DSC03617 (Klein)DSC03616 (Klein)DSC03618 (Klein)

De camping ligt maar een paar honderd meter af van het centrum van Ootmarsum en we besluiten daar eerst maar een naar toe te wandelen. Het is nog te koud voor de terrassen, maar toch is het gezellig druk in de stad. In Ootmarsum hebben zich erg veel kunstenaars gevestigd en dat is te zien aan de vele ateliers en winkels waar kunst verkocht wordt. De grote winkelketens ontbreken. Niet echt een gemis, want de vele boetiekjes zijn veel leuker en bieden verrassend leuke spullen aan. Tegen half vier zijn we terug bij de camper en besluiten daar te blijven tot het diner. Vandaag geen zin in koken en de Party Lounge van de camping blijkt een prima en smakelijk alternatief

Uitbuiken doen we met een avondwandeling. Tegenover de camping is een startpunt van diverse rondwandelingen. Ook staat daar een lange muur met daarin in glazen panelen de archeologische tijdlijn van Kuiperberg weergegeven. Een prachtig kunstwerk.

DSC03605 (Klein)DSC03591 (Klein)DSC03592 (Klein)Een woeste lege aarde .

DSC03597 (Klein) De tijd van de Mammoet een periode van 2,3 miljoen jaar geleden tot ca. 2000 jaar voor christus

DSC03593 (Klein)DSC03595 (Klein)

De ijstijd en het opstuwen van aarden wallen waardoor de Kuiperberg is ontstaan.

DSC03598 (Klein) Schilder Jacob van Ruisdael.

DSC03599 (Klein)DSC03601 (Klein)

Steenfabriek. Voor het vervaardigen werd oude klei gedolven dat per spoor werd aangevoerd.

DSC03602 (Klein)DSC03603 (Klein)

De kunstmestfabriek tijdens de eerste wereldoorlog.

Bij het startpunt ook een hele grote stenen zonnebank. Glimlach Wel wat koud aan de rug.

DSC03608 (Klein)

De wandeling door het glooiende landschap was verder prima. Mooie paadje en prachtige vergezichten. Langs een dijkje een veld met witte bloempjes. Wij kunnen ze geen naam geven. Wie weet wat dit voor bloemen zijn?

DSC03614 (Klein)DSC03613 (Klein)

Morgen gaan we de omgeving per fiets verkennen. Een route die ons o.a. bij Landgoed Singraven brengt.

Tot morgen.