Gisteren gebeld met de camping met de vraag of ze van zaterdag morgen tot zondagavond een plekje voor onze camper vrij hadden. Aangezien het dit weekend niet al te druk was konden we gerust vroeg aankomen en laat vertrekken. Rond 10 uur vandaag vertrokken we dan ook richting Vilsteren. Het was maar een half uurtje rijden, maar het camping gevoel was meteen aanwezig. Inschrijven en de camper installeren was zo klaar. We zetten de fietsen klaar en samen bepalen we langs welke knooppunten we willen rijden.

Eenmaal op de fiets bleek het wat kouder dan verwacht. Onderweg naar Vilsteren scheen de zon nog op de camper. Nu is de zon inmiddels verdwenen achter donker grijze wolken waaruit soms een beetje miezerige regen valt. Allemaal niet echt een probleem maar een zonnetje maakt alles wat vrolijker.

Tijdens het eerste deel van de tocht fietsen we door een redelijk vlak landschap dat wordt overheerst door groene weiden en grote boerderijen. Wat opvalt is dat hier, in onze beleving, veel minder vee in de weide loopt dan in Twente en de Achterhoek. Wat ons ook opvalt is de witte pauw die in de wei bij een dierenopvang trots zijn verentooi toont. Wat een prachtig beest.

DSC03768 (Klein)

We fietsen door en zijn tegen lunchtijd in Lemelerveld. Voor de lunch komen stoppen wij bij café/cafetaria ‘t Hoekje. Dit blijkt een geweldig goede keuze. Voor een heel acceptabele prijs krijgen we een bord boerenpatat aangevuld met een slagers gehaktbal. Boerenpatat is patat met uitgebakken stukjes spek en diverse groentes erdoor. Het is ook nog eens een enorme portie. Eigenlijk te veel, maar te lekker om niet op te maken. We moeten het er maar weer af fietsen.

Van Lemelerveld naar Lemele en vandaar de Lemelerberg op. Dankzij de elektrische ondersteuning in de klim niet echt een probleem. Op de Lemelerberg treffen we de schaapskudden aan.

DSC03771 (Klein)DSC03773 (Klein)

Over de ene kant een mooi gezicht al die schapen. Over de andere kant is de doorgevoerde kaalslag diep triest. De vroeger zo mooie natuur is veranderd in een droge dorre zandvlakte waar nagenoeg niets meer groeit. Wie dit heeft bedacht had beter naar de Sahara kunnen emigreren.

DSC03774 (Klein)

Gelukkig vinden we ook nog een stukje waar de natuur nog niet is vernield.

DSC03776 (Klein)DSC03779 (Klein)

Vanaf de Lemelerberg  gaat het verder naar Ommen en vervolgens terug naar de camping. Na het avondeten lopen we nog een stukje in de buurt van de camping. Het is er heerlijk rustig. Het geluid wat we horen wordt veroorzaakt door de honderden vogeltjes die nog genieten van de avond. Best een mooie omgeving.

DSC03781 (Klein)DSC03782 (Klein)DSC03784 (Klein)

Morgen maar weer op de fiets. Het plan is nu om dan richting Dalfsen/Heino te gaan.

Tot morgen

Fietsen vanuit Vilsteren