De weersverwachting voor het weekend is prima, Hilma heeft een vrij weekend en wij hebben een paar drukke weken achter de rug. Alle reden om een paar dagen met de camper op stap te gaan. Liefst niet te ver van huis, want we kunnen pas zaterdagochtend vertrekken. Na wat zoeken met campercontact vinden we Camperplaats Noord Veluwe in Oldebroek. Een plek die prima geschikt lijkt voor ons korte uitstapje.

Na een ritje van ongeveer een half uur, rijden we  de camperplaats op. Voor we kunnen uitstappen staat de goedlachse Astrid al naast het raam. Zodra ze weet dat we gereserveerd hebben zijn we van harte welkom. We mogen zo doorrijden en zelf uit de vrije plekken kiezen waar we willen staan. Voorwaarde is wel dat we bij het inparkeren niet over één van de vele kabouters rijden. De campertuin is prima onderhouden en ziet er keurig uit. Al snel hebben wij ons stekkie gevonden op één van de ruime plekken.

DSC05186 (Klein)DSC05183 (Klein)DSC05188 (Klein)DSC05189 (Klein)

Het installeren van de camper en het klaarmaken van de fietsen en hondenkar zijn inmiddels routine. We willen vandaag in ieder geval even langs slager Ter Weele in het ongeveer twintig kilometer verderop gelegen Oene. Onze voorraad ingeblikt vlees is in Zweden flink geslonken en nu we in de buurt zijn kunnen we die mooi aanvullen. Aan de wand in de info-ruimte hangt een knooppuntenkaart van het gebied. Daar stippelen we een route uit en na een kop koffie gaan we op pad.

We moeten eerst een stukje terug op de weg waarover we deze morgen gekomen zijn. We kruizen de A28 en rijden verder richting Epe. Zo ongeveer bij de kazerne, waar Harm ooit eens negen maanden heeft doorgebracht, begint de lange helling van de Holleberg. Met een beetje meer trapondersteuning van de fiets komen we vlotjes boven. De tocht richting Oene voert ons verder door een afwisselend glooiend landschap. We komen door bossen, passeren een stuk hei en rijden ook langs, door de droogte langzaam geler wordende, weilanden. Twee keer stuiten we daarbij op opvallende runderen. Eerst in een weiland een soort mini koeien (nog niet de helft van “normale” koeien) die tevreden liggen te genieten in de zon. Ze hebben wat vreemde hoorns, een vetbult in de nek en een kleine onderkin. Zo op het oog hebben ze wel wat weg van de koeien die je in India ziet. Later passeren we nog een weiland met waterbuffels. Ook niet een alledaags gezicht.

DSC05173 (Klein)DSC05176 (Klein)DSC05179 (Klein)DSC05166 (Klein)DSC05169 (Klein)DSC05170 (Klein)DSC05172 (Klein)

In Oene is de slager weer snel gevonden en met onze aankopen in de tas beginnen we aan deel twee van onze tocht. Ergens tijdens de terugreis hebben we een foutje gemaakt. We zijn in plaats van naar knooppunt 61 naar knooppunt 51 gereden. Om een lange omweg te voorkomen besluiten we vanaf knooppunt 51 maar terug te rijden over de route waarlangs we eerder zijn gekomen.

Morgen gaan we weer op de fiets. We willen in ieder geval richting randmeren. Verder zien we wel waar we uitkomen

fietsen naar Oene