Gisteravond laat, toen we het avondrondje met Sem gingen doen, was de campertuin ook nog mooi. In de tuin staan veel kleine lampjes zonne-energie die stuk voor stuk bewaakt worden door een kabouter. In het donker maakt dit een sfeervol geheel.

Op de camperplaats was het vannacht heerlijk rustig. We hebben dan ook prima geslapen en beginnen uitgerust aan de nieuwe dag. Na het ontbijt zetten we de fietsen klaar voor een tochtje naar het Veluwemeer. Er is bijna geen wind en het zonnetje staat weer te stralen aan de blauwe hemel. We fietsen niet via de kortste weg naar het meer maar rijden via Oldebroek, Eekt en Oosterwolde naar Elburg.

In Elburg zoeken we een terras op voor een kop koffie. Blijkbaar zijn we tijdelijk onzichtbaar want om ons heen worden andere mensen en ook nieuwkomers bediend, maar wij worden niet gezien. Dan niet denken wij en we verkassen naar het er tegenover liggende terras. Daar zijn ze wel blij met ons. De koffie is er prima en hun appelgebak met cranberries komt met stip de top tien binnen. Heerlijk. 

Vanuit Elburg steken we de brug over naar Flevoland. Wel besluiten we om binnenkort nog eens terug te gaan naar Elburg om de stad te voet verder te verkennen. Over en langs de dijk fietsen we richting Harderwijk. Het valt eigenlijk wat tegen. Bijna nergens heb je zicht op het water en de andere kant van de dijk is nou ook niet bepaald een plaatje. Bij strandpaviljoen Bremerbaai vaart een pontje. Daarmee varen we weer naar de overkant. Het is heerlijk druk op het water en het kwartiertje varen is best leuk.

DSC05200DSC05191DSC05193DSC05194DSC05195

De  terugtocht langs de Gelderse oever is veel leuker. Hier heb je telkens zicht op het water. Uiteindelijk zijn we, na 47 kilometers, tegen drie uur terug bij de camper. Even wat drinken en dan de spullen inpakken en naar huis. We nemen eerst nog wel afscheid van Astrid en John met de belofte dat we zeker nog een terug komen.

Morgen wordt het weer mooi weer, maar tja, dan moeten we weer aan het werk.

 

 

't Harde naar Veluwemeer