Vandaag zijn we een 70 kilometer naar het zuidwesten gereden om uit te komen bij Château De Dieupart waar zich ook een camping op het terrein bevind. Tijdens het grootste deel van de tocht regende het variërend van miezer tot een stortbui. Gelukkig zaten we hoog en droog in de camper die nauwelijks last had van de hellingen in de Ardennen. Eenmaal aangekomen was inschrijven zo geregeld en vonden we een mooie plek aan de rivier L’Amblève. De foto’s geven ons uitzicht weer.

DSC05592 (Klein)DSC05595 (Klein)DSC05615 (Klein)

Inmiddels schijnt de zon boven Aywaille en we installeren ons snel op de nieuwe plek. De buienradar geeft aan dat het tot vijf uur droog blijft.We besluiten om in de buurt een stuk te gaan wandelen. We hebben een wandelkaart aangeschaft, maar deze is nog niet erg duidelijk. Wel denken we te weten waar het beginpunt van de meeste routes is. Onder weg passeren we één markering van een rode route. We zoeken echter nog even verder naar het startpunt  wat we echter niet vinden. Op naar de eerder gevonden rode markering. Maar dan blijkt de buienradar niet betrouwbaar. We worden getrakteerd op een onvervalste stortbui. Gelukkig vinden we een schuilplek onder een parasol van een pizzeria waar we geduldig wachten op drogere tijden.

DSC05600 (Klein)

Als het droog is gaan we weer op weg. De rode route begint met een stevige klim over slecht begaanbare paden. Over de rotsen lopen gaat wel goed, maar er zijn ook steile stukken met een pad van spiegelglad geworden leem.

DSC05628 (Klein)DSC05609 (Klein)DSC05610 (Klein)DSC05611 (Klein)

Eenmaal boven wordt het allemaal een stuk vlakker en zijn de paden beter begaanbaar. We passeren enkele bouwwerken waarvan wij denken dat het overgebleven verdedigingswerken uit de oorlog zijn. En toen begon het weer te regenen. We geven het op voor de middag en nemen een afslag die ons weer bij de camping brengt.

Na het eten is het weer droog en we besluiten met Sem langs de rivier richting Remouchamps te wandelen. Het is lekker wandelen zo langs het water en dit keer houden we het wel droog. De donkere wolken vormen dit keer slechts een mooi decor voor de vanaf een brug genomen foto’s. De Belgische waterwerken die we passeren kunnen wel een renovatietje gebruiken.

DSC05624 (Klein)DSC05622 (Klein)DSC05618 (Klein)DSC05629 (Klein)

Morgen gaan we, weer of geen weer, op zoek naar de in de buurt gelegen watervallen. Sem krijgt een rustdag. Hem laten we in de camper.

Au Revoir

Korte wandeling Aywaille