Als we deze morgen naar buiten kijken schijnt onverwacht de zon. Het klopt niet met de voorspellingen maar wij zijn er blij mee. Na het ontbijt gaan dan ook de wandelschoenen weer aan en zoeken wij dit keer de Boswachterij Slenerzand op. Vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer starten twee wandelroutes van 5 kilometer. Die willen we beide gaan lopen.

Zoals bijna alle bossen in Drenthe is de natuur hier ook weer geweldig en is het prima wandelen. In een groot deel van het bos mag Sem van de lijn. Fijn voor ons en fijn voor hem.

DSC06555 (Klein)DSC06553 (Klein)

Al lopend komen we langs het vliegtuigmonument . Op die plek is op 14 mei 1943 een Engelse bommenwerper neer gestort waarbij 7 bemanningsleden om het leven kwamen. Een viertal HBS scholieren hebben later het bos afgezocht naar achtergebleven onderdelen van het vliegtuig. Deze onderdelen zijn in het monument verwerkt.

 DSC06557 (Klein)

Verderop voert de route ons door het grafheuvelveld. Deze grafheuvels zijn in de periode van 2000 – 1200 v Christus ontstaan. de heuvels liggen duidelijk zichtbaar in het veld.

DSC06562 (Klein)

De meest opvallende heuvel is de galgenheuvel. Bij onderzoek in 1995 bleek dat deze locatie in verschillende tijden als grafheuvel is gebruikt. Ook werden onverwacht beenderen van een veel recentere datum gevonden. Waarschijnlijk is er iemand op deze plek terechtgesteld.

DSC06566 (Klein)

Vanavond weer gebruikgemaakt van de sauna en morgen gaan we weer naar huis. We kijken wel wat we nog gaan doen op de terugweg.

 

wandeling bossen noord sleen