De zon hoeft deze morgen de blauwe hemel slechts te delen met enkele kleine witte schapenwolkjes. Vanuit de camper bezien lijkt het een heerlijk warme dag te worden. Eenmaal buiten wordt het beeld niet anders, maar de beleving wel. Er waait een stevige koude wind uit het noorden en daar kan de zon niet tegenop. Het idee van een korte broek ruilen we snel in voor een lange broek en op de fiets straks een winddicht jasje.

We gaan fietsen vandaag maar als we opstappen hebben we nog geen idee waar we naar toe willen. We hebben diverse fietskaarten van Drenthe mee in de camper, maar op geen enkel staat Mantinge. We weten wel dat er een fietsknooppunt in Mantinge is en daarbij staat een kaart van de omgeving. Gelukkig is het dorp niet zo groot waardoor het knooppunt met de kaart snel is gevonden. We zetten voor onszelf een route uit door boswachterij Gees, dan richting Aalden en Noord-Sleen om vervolgens via Wezup en Witteveen terug te rijden.

Het blijkt een goede keuze want het is ondanks de koude wind een mooie tocht door een wisselend landschap. In de boswachterij Gees vinden we, zoals gebruikelijk in Drenthe, ook weer een prachtig ven. Ook vandaag is het weer kikkertijd. Bij het grote ven kwaken er honderden door elkaar heen daarbij een kakofonie aan geluid producerend. Ze hebben het duidelijk naar hun zin.

IMG_2937 (Klein)

Wat we onderweg ook veel zien zijn grote velden met in vele kleuren bloeiende wilde bloemen. De natuur doet erg haar best dit voorjaar.

IMG_2957 (Klein)IMG_2953 (Klein)IMG_2956 (Klein)IMG_2954 (Klein)

Terwijl Sem vrolijk meegeniet vanuit zijn karretje stoppen wij nog regelmatig voor het maken van foto’s van de mooie omgeving. Oog voor detail hoort daar ook bij.

IMG_2964 (Klein)IMG_2947 (Klein)IMG_2960 (Klein)IMG_2951 (Klein)IMG_2966 (Klein)

Voor degene die echt oog voor detail heeft onderstaande foto. Deze is gemaakt van de vijver die ontstaan is in een oude bomkrater. Waar is de kikker??

IMG_2975 (Klein)

Morgen lijkt het warmer te worden en gaan we vast weer fietsen. We hebben inmiddels ook een kaart van de omgeving.

Tot morgen.

fietsen bosw. Gees  aalden