De lucht is deze ochtend weer blauw. Slechts hier een daar een vage veeg wit, als achteloos geschilderd met een bijna droog penseel. Wel blaast de noorden wind vandaag weer wat harder. Dat maakt het, ondanks de zon, fris in de schaduw.

Vandaag hebben op de fiets bijna 58 kilometer afgelegd door het Drentse landschap. Eigenlijk is het beeld alle dagen ongeveer hetzelfde. Telkens veel natuur uitgestrekte heide velden, prachtige bossen met naald- en loofbomen, moerassen en natuurlijk overal vennen is diverse afmetingen. Af en toe  een verbindingsstuk. Dan komen we langs grote boeren bedrijven en rijden we tussen weides en akkers. Een enkele keer komen we ook door een dorpje. Wat verder opvalt is dat waar je ook bent je overal wordt begeleidt door het gefluit en gekwetter van vogels. Ze worden alleen overstemd door de kikkers in de vele vennen. Die groene rakkers laten zich ook graag horen.

IMG_2993 (Klein)[11]IMG_2999 (Klein)IMG_2989 (Klein)IMG_2983 (Klein)IMG_2978 (Klein)IMG_3012 (Klein)

Vandaag wel wat bijzonders. Geen hunebed maar twee keer twee gestapelde stenen. Zomaar ergens op de hei langs het fietspad. Sommige zijden van de ruw ogende stenen zijn glanzend gepolijst. Iemand heeft hier veel werk op gedaan, maar nergens een bord met een verklaring van de herkomst. Wie hier iets over weet, meld je s.v.p. Wij zijn best nieuwsgierig.

IMG_3002 (Klein) IMG_3004 (Klein)IMG_3003 (Klein)

Morgen alweer de laatste dag en dan weer aan het werk. Laten we er nog maar volop van genieten.

Tot morgen

fietsen Mantinge Schoonloo Wezup 28-05-2023