Zwarte Woud; Camping Bankenhof Titisee 10-07-2023

Na lang wikken en wegen hebben we gisteren besloten om, ondanks de warmte toch naar de 130 kilometer zuidelijker gelegen Titisee te rijden. We besluiten om op tijd te vertrekken. Dat lukt makkelijk. Doordat we zo ongeveer de hele nacht, geplaagd door de hitte en opspelende muggensteken, wakker hebben gelegen zijn we vroeg uit de veren.

Om negen uur vertrekken wij van de camping en TomTom wijst ons de weg. Blijkbaar waren we echt nog moe, want het was wel opgevallen dat TomTom 75 kilometers opgaf maar daar hadden we verder geen consequenties aan verbonden. Lekker kort ritje Glimlach. Na ook nog wat boodschappen halen en tanken kwamen we inderdaad aan bij een camping. Jammer genoeg was de Titisee nergens te bekennen. We stonden voor de poort van Trendcamping Wolfach Halbmeil in Wolfach. Tot nu toe hebben we nog geen idee hoe dit gebeurt is. De adressen lijken absoluut niet op elkaar. Nadat we het juiste adres hebben ingegeven blijkt dat we nog een trip van 104 kilometer te gaan hebben. Inmiddels is de zon en de temperatuur al behoorlijk gestegen.

Gelukkig heeft ieder nadeel ook een voordeel want we rijden wel door een mooie omgeving met redelijk begaanbare wegen. Dat biedt mogelijkheden om ook achter het stuur eens de ogen op de omgeving te richten. Om half twee zijn we bij de goede camping. Even snel aanmelden gaat niet lukken. Hier hebben ze mittagruhe tot twee uur. Valt nog mee want op veel plekken is het tot drie uur. We zoeken maar vast een paar plekken uit waar we wel willen staan en kopen vervolgens bij de kampwinkel, die verrassend wel open is, een paar halve liters koud Duits bier. Heerlijk na  zo’n warm tochtje. Mede omdat wij al wisten waar we zouden willen staan is aanmelden om twee uur zo geregeld. Inrichten op de locatie is routine en na een minuut of 10 klaar. We moesten wel de luifel uitzetten voor enige schaduw.

Wat later op de middag gaan we te voet naar de 300 meter verderop gelegen Titisee. Campings genoeg hier. De weg naar de Titisee loopt dwars door een andere camping. De Titisee is een mooi meer, maar ook weer niet al te groot. Er varen een paar rondvaartboten en diverse huurbootjes. Wij besluiten te kijken hoe ver we komen als we proberen rond het meer te lopen. Sem is bijzonder enthousiast vandaag en wil telkens naar het water. Op het eerste stuk zijn de zwemlocaties echter verboden voor honden. Een paar honderd meter verder kan hij zich uitleven. Hij vindt het koude water zo lekker dat het lijkt of hij het hele meer wil leegdrinken. Het is leuk lopen met links het meer en rechts de bos.

Uiteindelijk komen we sneller dan verwacht bij het aan de andere oever gelegen dorp dat heel toepasselijk ook Titisee heet. Hier is het heel gezellig en druk met toeristen met veel verschillende nationaliteiten. Veel terrassen en ook veel winkels waar je alles wat betrekking heeft op het zwarte woud kan kopen. Schwartzwalder schinken, koekoeksklokken, schwartzwalder likeuren, bier, worsten, houtsnijwerk en verrassend veel kerstspullen. Hier is ook de plek waar je bootjes kan huren of een rondvaart kan beginnen. Als we onze wandeling rond de Titisee vervolgen weten we zeker dat  we nog lang niet alles hebben gezien. We moeten nog wel een keer terug. Inmiddels weten we dat er in de nabije omgeving ook veel te zien is. We zijn van plan om op deze camping minimaal drie nachten te blijven. Dan moeten we kiezen tussen relatief kleine verplaatsingen of wat spullen op de camping achterlaten en er met de camper op uit. We zien wel wat het wordt.

Nu heerlijk onder de luifel met een goed boek en luisteren naar de vogeltjes die nog druk fluitend bezig zijn voordat het donker wordt.

Bis morgen