Gisteravond was het weer op z’n zachts gezegd onstuimig, maar wat zijn onweerbuien in de bergen toch een fraai natuurspektakel. Vanuit het dal waar we staan een 360 graden lichtshow. Jammer dat er elders mensen schade opliepen door een omgewaaide boom. Voor ons was het fantastisch en we hebben daarna ook prima geslapen.

Vandaag hebben we andere plannen. We gaan naar de 27 kilometer verderop gelegen watervallen van Todtnau. We gaan er met de bus naartoe. Op elke camping in het Zwarte Woud krijgen we telkens, voor de duur van ons verblijf een “konus Gastekarte”. Onder andere kunnen we daarmee kosteloos gebruik maken van de bus. Het is een leuke rit door het Hoch Schwartzwald en we komen over de Feldberg die met 1277 meter één van de hoogste bergen van het Zwarte Woud is. Met de bus komen we uit op 1246 meter en rijden we op dezelfde hoogte als de wolken. We hebben veel bewondering voor de chauffeurs die de lange bussen bekwaam over de steile hellingen rijden. We stappen uit bij het station van Todtnau en vandaar is het nog 2,5 kilometer naar de watervallen. Het is alleen maar klimmen en dat is behoorlijk zwaar voor de beentjes. We bereiken het beekje en hoe hoger we komen veranderen de stroomversnellinkjes in steeds hoger wordende watervallen. We vergeten de zere beentjes en genieten volop van de mooie omgeving. Bij de hoogste waterval komt het water zeker 60 meter naar beneden. We laten de foto’s voor zich zelf spreken.

Bij de hoogste waterval kijken we nog even verder omhoog. Nog 40 meter verder klimmen en we zijn bij de hangbrug. Weer een aanslag op de benen, maar dit slaan we niet over. Jammer genoeg is het pad van de brug gemaakt van metalen roosters waar Sem niet op kan lopen. Hilma vindt hoogtes ook niet altijd leuk dus uiteindelijk gaat Harm alleen over de hangbrug die lichtjes deinend het diepe onderliggende dal overspand. Het geeft wel weer een mooie blik op de omgeving.

In totaal hebben we vandaag over een afstand van 2,5 kilometer een hoogteverschil van 300 meter overbrugd. Das best wel veul. Morgen gaan we weer verkassen. We willen weer een stuk naar het noorden. Waarheen? Morgen moeten we het weten.

Bis morgen