Bijna direct nadat Hilma terug was van haar werk zijn we in de namiddag vertrokken met de Camper. Ons doel Camping Braamberg in het zuiden van het Friese Gaasterland. Eenmaal aangekomen op de camping vinden we een ruime plek met zicht op het IJsselmeer en in de verte de dijk Enkhuizen-Lelystad

Na een biertje even een snelle verkenning van de camping. Het is een boerencamping en dat is te merken. Overal op het veld struinen de kippen naar hartenlust rond. Niet bang voor mensen en ook niet voor de honden. In een weide naast de boerderij grazen schapen van een ras dat wij niet direct kunnen benoemen. Met hun forse lijf en dito hoorns zien ze er wel prachtig uit.

Na het eten gaan we wandelen. Eerst naar het Mirnser klif dat tegenover de camping aan het IJsselmeer ligt. Vroeger waren er op diverse plaatsen in Friesland hoge kliffen. Nu is er niet meer heel veel van over, maar als je weet hoe je moet kijken kun je ze nog wel herkennen. Aan de waterzijde ziet het er een beetje uit als een dijk. Aan de andere kant is alleen geen laagte maar blijft het land op dezelfde hoogte als “de dijk”.

We komen paaltjes van een blauwe wandelroute te volgen zonder dat we weten waar die heen gaat. Al snel komen we uit in een bos met fraaie lanen. Mooi lopen. Jammer genoeg komt er een moment dat er geen blauwe paaltjes meer staan waar wij lopen en begint het inmiddels donker te worden onder de hoge beuken. We keren op onze schreden terug en ontdekken nog wel de afslag die we gemist hebben. Misschien morgen nog maar eens een nieuwe poging doen.

Oant moarn