Gisteren tot laat in de avond buiten gezeten Heerlijk zo’n zwoele avond. Na het ontbijt pakken we onze spullen om te vertrekken. We zijn blij dat we camping Braamberg achter ons laten. Zo zonde dat het verblijf op een in potentie fraaie camping in prachtig landschap zo verpest wordt door slecht beheer. De camping schijnt al 50 jaar oud te zijn maar schreeuwt om nieuw management.

Ons doel voor vandaag is Camping “De Croft” in Egmond aan de Hoef. De reis verloopt voorspoedig. Het enige oponthoud wordt veroorzaakt door openstaande bruggen en werkzaamheden op de afsluitdijk. We arriveren iets na twaalf uur. Nog te vroeg voor de camping maar mooi op tijd om eerst een visje te gaan halen in Egmond aan Zee. Het is even zoeken naar een parkeerplek voor de camper. De parkeerplaats bij het voetbalveld biedt uitkomst. Onze favoriete viswinkel is gesloten maar de oudste zoon heeft nu een kiosk aan de boulevard onder de naam “De Zeeboet”. Zelfde familie, zelfde vis en dus prima voor elkaar.

Rond twee uur zijn weer bij de camping waar we hartelijk worden ontvangen vriendelijke eigenaresse en we krijgen gelijk een kop koffie aangeboden. Het inschrijven is zo geregeld en we hebben een prachtige plek met volop zon in de middag.

Na dat we geïnstalleerd zijn gaan we, dit maal per fiets, weer naar Egmond aan Zee. We willen nog wat inkopen doen en natuurlijk nog naar het strand. In Egmond is het vakantieseizoen duidelijk nog niet voorbij. Het is druk in het centrum en de terrassen zitten vol. Op het strand is nog wel ruimte. De zee is kalm en het water is bijna lauw. Misschien morgen de zwembroek maar meenemen.

Tot morgen