Vanmorgen op tijd uit de veren om de camper gereed te maken voor de tocht richting Brummen. Vooraf hadden we gekozen voor een plekje bij forellenvijver Breukink in Steenderen. Op de site is nu echter te lezen dat de vijvers voor vandaag allemaal verhuurt zijn. Even bellen om te horen of er dan wel plek is voor ons levert 5 keer geen gehoor op. Op zoek naar een alternatief komen we uiteindelijk uit bij de Jutberg””. Een grote camping op fietsafstand van Brummen.

Het eerste deel van de reis vanuit Egmond verliep niet helemaal naar wens. TomTom had eerst kilometers provinciale wegen voor ons bedacht die allemaal goed bedeeld waren met stoplichten en rotondes en ook nog dwars door diverse dorpjes heen lagen. Eenmaal op de snelweg bleek het rond Amsterdam nog steeds behoorlijk druk. Gelukkig konden we het tweede deel wel lekker doorrijden. Rond twaalf uur waren we bij de camping waar we een prima plekje met in de middag zon vonden.

Bij de receptie hadden we een boekje met fietsroutes meegenomen. Wij zoeken voor vandaag een niet al te lange route van 40 kilometer uit. Verkeerde keuze bleek achteraf. In het begin kwamen we nog door een stuk bos. Daarna eigenlijk alleen maar weilanden, wat akkerbouw, boerderijen en veel kilometers door de nieuwbouw van dorpjes waar je de naam zo weer van vergeet. Voor ons gevoel hebben we ook alle straten van Brummen gezien. Wat wel leuk was dat we onverwacht langs “De Vroolijke Frans” kwamen waar Klaasje morgen haar verjaardag viert.

De enige opleving tijdens de saaie fietstocht was een prachtige strook met bloemen langs een akker met mais.

Vanavond hebben we wel heerlijk gegeten in het restaurant bij de camping. Morgen gaan we vast weer een stuk fietsen, maar dan nemen we eerst wat meer tijd voor een betere route.

Tot morgen