Zaterdagmorgen aan het ontbijt zitten we nog na te genieten van het gezellige feest en het lekkere buffet waarop Klaasje haar gasten trakteerde voor haar 75e verjaardag. Vervolgens snel inpakken en op naar Wijster waar Ester en Gerben al op ons wachten op minicamping Westerenk. De reis gaat voor het grootste deel over de snelweg en tegen kwart over elf rijden we de camping op. Inschrijven is zo gepiept en als snel zitten we aan de koffie. Op hetzelfde veld en recht tegenover onze standplaats hebben Ester en Gerben een caravan met voortent gehuurd.

Na de middag op de fiets naar Beilen. Daar moet, onder de naam “Meuk is leuk” een leuke kringloop winkel zijn. Na een klein navigatieprobleem vinden we het pand. De hele winkel staat inderdaad vol met meuk. We zien er wel leuke spullen maar besluiten toch nauwelijks wat te kopen. Ons huis is al zo vol. Nog even langs de supermarkt en vervolgens weer snel naar de camping om de kwalificatie van de F1 niet te missen.

Na de voor Max nou niet bepaald goed verlopen kwalificatie gaan wij een wandeling in het aan de camping grenzende bos maken. Al snel komen we bij een niet groot, maar wel heel mooi vennetje. Sem vind het water twee keer lekker. Om te drinken en om te zwemmen. Trots haalt hij telkens een lange dikke stok terug uit het water.

Terug van de wandeling steken we de BBQ aan. Na het eten vermaken we ons tot laat in de avond onder de luifel met pesten en plannen maken voor de fietstocht van morgen.

De voorspelling gaf een zonnige zondag aan. Niets bleek minder waar gemiezer en lichte regen wisselen elkaar af. Ester en Gerben hebben ook geen rekening gehouden met regen en we besluiten om de fietstocht door het Dwingelerveld maar af te blazen. Gelukkig verschijnt er later in de morgen een aarzelend zonnetje die wel de regen verdrijft. Na de lunch gaan we daarom nog maar weer een stukje lopen in de bos. Wel willen we om twee uur terug zijn voor de F1 race.

De race kunnen we volgen in de fraai ingerichte kapschuur van de camping. Het is er gezellig en de beheerders zorgen voor warme mini hapjes. Wat een leuke service. De vijfde plek van Max voelt na de kwalificatie van gisteren een beetje als een overwinning. Tegen het eind van de middag gaan Ester en Gerben weer naar Hasselt. Wij gaan vast wat spullen inpakken voor de reis naar het zuiden die morgen op het programma staat.

Tot morgen.