Vandaag is het droog en de temperatuur is met 21 graden prima. De stramme zuidwester is echter nog niet gaan liggen en blaast met windkracht 6 over het land. We laten ons daardoor niet afschrikken en blijven bij ons plan om naar Westkapelle te fietsen en vervolgens via Domburg weer terug. Deels omdat het mooie dorpen zijn en deels omdat ze in Westkapelle visaas verkopen.

De 25 kilometer naar Westkapelle zijn tegen de wind in maar met wat ondersteuning van het motortje schieten we toch flink op. Tegen half twaalf zijn we bij de hengelsportzaak. Westkapelle heeft bij de dijk ook een prima viszaak en daar halen we voor de lunch een bak kibbeling. We vervolgen onze fietstocht over de dijk richting Domburg en genieten van het uitzicht op de zee waar de zeeschepen dicht onder de kust passeren..

In Domburg parkeren we de fietsen voor een wandeling door het centrum en natuurlijk gaan we ook even een stuk over het strand. Het is gezellig druk in Domburg en de terrassen goed bezet. Op het strand genieten we van de onstuimige golven en de alom aanwezige meeuwen

Vanaf Domburg fietsen we door de duinen verder richting Vrouwenpolder. In de duinen komen we naast door de wind vreemd gevormde bomen ook veel verschillende soorten hoefdieren tegen. We zien damherten, paarden, herten waarvan sommige met indrukwekkende geweien en wilde grazers.

Voorbij Vrouwenpolder op de Veerse Gatdam hebben we een prachtig zicht op de door de zon belichtte stormvloedkering. Dichter bij de camping passeren we de haven waar een aantal oude binnenvaartschepen liggen afgemeerd.

Aan het begin van de avond gaat Harm met zijn visspullen op de fiets terug naar de stormvloedkering om daar vanaf het Banjaardstrand een visje te verschalken. De vis heeft er niet veel zin in, maar de zonsondergang maakt veel goed.

Morgen gaan we weer een heel stuk naar het noorden. Op de Veluwe hebben we een camping gevonden dichtbij het vakantieadres van Han. Morgenavond gaan we samen uit eten.

Tot morgen