Vandaag, hier bij de Maas, heerlijk uitgeslapen Onze reputatie van altijd goed weer lijkt ook vandaag weer bevestigd te worden. De lucht boven de camping en het zonnetje schijnt er, slechts gehinderd door enige sluierbewolking, lustig op los. De voorspelling is dat het in de middag 24 graden gaat worden.

Na een stevig ontbijt stappen we op de fiets. Ons doel is Nationaal Park De Meinweg waar we een stuk willen wandelen. We kiezen een route erna toe op basis van knooppunten. Dat is in Limburg wel een dingetje. Ze vergeten hier nog weleens een bordje te plaatsen en kom je door een stad of dorp dan krijg je voor je gevoel iedere straat te zien. Uiteindelijk lopen we vast met de knooppunten. Gelukkig weet Google wel de weg naar het bezoekerscentrum. Bij de doorkomst in Melick troffen we een Hulststruik aan die vol hing met rode bessen. Daar past geen besje meer bij.

Bij Staatsbosbeheer treffen wij geen bord met daarop de uitgezette wandelroutes zoals ze op onze kaart staan. Blijkbaar zijn die geschrapt en vervangen door een systeem van wandelknooppunten. Het blijkt toch nog wel een stukje lopen voor we in het mooie deel van De Meinweg komen, maar dan heb je ook wat.

De fraai bewerkte boom stond bij een groot insectenhotel. Hier is iemand goed bezig geweest met de kettingzaag. De resten van de spoorlijn herinneren aan een ver verleden.

Mooie natuur genoeg en net als op de Veluwe veel sporen van wilde varkens.

Je ziet in De Meinweg weinig paddenstoelen, maar als je goed zoekt zijn ze er wel.

Wat heel ook heel mooi is in De Meinweg dat dode of omgewaaide bomen op de plek blijven liggen. De verbleekte stammen en takken vormen ware kunstwerken in het landschap

En ook in Limburg komen we een ven tegen in het heidelandschap.

Na dik 7 kilometer lopen zijn we terug bij de fietsen. Voor Sem was het wel genoeg zo. We troosten hem (en onszelf) met een bezoek aan het terras. Een drankje is echt welkom want we hadden niets mee deze keer. Voor de terugreis naar de camping vertrouwen we weer op Google en die brengt ons feilloos naar de camper.

Terug op de camping trekt de lucht steeds verder dicht en je voelt de bui al hangen. Buienalarm bevestigd onze vermoedens. Rond kwart over zes begint de regen. Harm besluit tot de regen begint nog even zijn geluk aan de waterkant te beproeven. Een flinke baars en later een mooie voorn kunnen de verleiding van de regenworm niet weerstaan en maken een uitstapje op de oever.

We hebben een mooie plek maar gaan morgen toch verkassen. Direct naast de camping is een heel mooie camperplaats met veel standplaatsen aan het water. Ze zijn echter € 12,50 goedkoper per dag. Van de 25 euro die we met de verhuizing overhouden kunnen we mooi een keer gaan lunchen.

Houdoe