Het weer op Texel is lang niet zo slecht als voorspeld. Deze ochtend is het droog. Op heel Texel zie je, naast andere vogels, vooral heel veel konijnen en fazanten. Als we Sem uitlaten zetten we er nog een paar op de foto.

Na het ontbijt gaan we eerst op weg naar De Cocksdorp. Daar is een outlet waar we op zoek gaan naar een winddichte wandelbroek voor Hilma. Missie geslaagd. Niet alleen een wandelbroek, maar we komen de winkel uit met een tas vol boodschappen. In de plaatselijke supermarkt gaan we op zoek naar bierglazen. De glazen in het huisje zijn niet je van het.

Daarna op naar strand en duinen. We parkeren onze auto dicht bij de vuurtoren en zoeken te voet het strand op.

We zijn niet alleen op het strand. In tegendeel. Het is er gezellig druk. Niet alleen op het strand, maar ook in het water. Een paar meter voor het strand en ook wat verder in zee zwemmen zeehonden. Ze zijn nieuwsgierig naar al die mensen op het strand. Ook zijn ze erg bewegelijk en moeilijk op de foto te krijgen

Vanaf het strand kunnen we Vlieland duidelijk zien liggen. Op het oog op zwemafstand, maar hemelsbreed toch echt 3 kilometer.

We verlaten het strand en lopen door de duinen terug waar we langs mooie duinmeertjes komen

Na de lunch in ons huisje zoeken we de recreatieruimte van het park op om naar de F1 race te kijken. tegen onze verwachting in waren er maar weinig kijkers. In de avond zijn we nog een uurtje in het zwembad geweest.

De weersverwachting voor morgen is niet best. We passen ons wel aan. Genoeg mogelijkheden op Texel

Tot morgen