Het heeft vannacht gevroren en als we met Sem naar buiten gaan valt er weer van de korrelsneeuw uit de lucht. Beter dan regen. Deze sneeuw valt zo weer van je kleding,

Niet afgeschrikt door het weer gaan we vandaag wandelen op de Muy Vlakte. Een gebied dat ook is ontstaan na een duindoorbraak. In tegenstelling tot de Slufter is het bij de Muy wel gelukt om de opening te dichten. Wat is Texel toch een mooi eiland. Ook in dit gebied kijk je de ogen uit. De foto’s spreken voor zichzelf.

Als we de Schapenboet met nog zijn traditionele aarden omheining zijn gepasseerd komt er al snel een einde aan onze wandeling. Na een lunch verkassen we naar de zuidkant van Texel om bij De Hors te kijken. We parkeren op de bezoekersparkeerplaats bij de veerhaven. De zandplaat mogen en willen we niet op. Het ziet er erg modderig uit. Iets wat de honderden watervogels geen enkel probleem vinden. Door een smalle vaargeul in de Mokbaai varen een tweetal marinevaartuigen naar de op het puntje van De Hors gelegen Joost Dourlein Kazerne. Nog snel een foto van de vertrekkende veerboot en dan, in de wetenschap dat wij morgen aan boord gaan zijn, vertrekken we weer naar ons huisje.

Tot de volgende trip en bedankt voor het lezen.