Koningsdag vandaag. Groot feest in heel het land. Op de camperplaats is er vanmorgen niet veel van te merken. Het is er heerlijk rustig en wij genieten ervan dat Buddy ook vandaag weer lekker lang door slaapt. Dit keer zijn wij aan de beurt om hem te wekken. Langzaam gaan z’n oogjes op en na wat rekken en strekken daalt het bewustzijn langzaam in en komt hij aarzelend overeind. Daarna gaat de schakelaar helemaal om en blijkt dat de batterijtjes in de nacht goed zijn opgeladen. Hij is klaar voor nieuwe avonturen.

Na het ontbijt op de fiets naar Losser waar het feestprogramma een boerenmarkt aangaf. Het is prima fietsweer. Droog met af en toe een zonnetje dat tussen de witte wolken verschijnt. Losser komt al snel in zicht en de boerenmarkt is vlot gevonden. Waarschijnlijk vanwege koningsdag staan er ook veel kraampjes van de plaatselijke middenstand tussen. Op een groot plein vermaken de kinderen zich met grote opblaasbare speeltoestellen. Wij vinden de markt nogal tegenvallen, daar zijn we snel klaar mee. Tijd voor een kop koffie en een oranje tompouce op een terras en daarna op de fiets verder naar Oldenzaal.

In Oldenzaal een beetje een gelijke ervaring als in Losser. Er zijn speelmogelijkheden voor de kinderen. Er is een podium waar Oldenzaalse jeugd haar kunsten kan laten zien en er is een vooral rommelige kleedjesmarkt. Volgens ons is koningsdag aan onze kant van Overijssel beter geregeld. Wel halen we voor het avondeten nog een paar sushiboxen en gaan we vervolgens terug naar de camper.

Naast de camper in de zon en uit de wind is het in de namiddag prima vertoeven. Biertje en een hartig worstje erbij en het camping leven is geweldig. Buddy heeft zijn plekje ook wel gevonden in het gras. Als wij één van beide weglopen wacht hij geconcentreerd op de terugkomst.

Na het avondeten met de overigens geweldig lekkere sushi lopen we weer naar het Lutterzand. Buddy heeft zoveel plezier van het spelen op de rand van het water dat we hem dat niet willen onthouden. Hilma maakt ondertussen foto’s van de omgeving en van de stroming en het verloop van de Dinkel. Het is een mooi landschap.

Morgen is al weer de laatste dag van het weekendje De Lutte. Met de beheerder is afgesproken dat de camper tot eind van de middag mag blijven staan. We zijn van plan om morgen een wat langere wandeling te maken in het Lutterzand. Voor ons is de omgeving prachtig en Buddy kan er heerlijk spelen.

Tot morgen.