Vanmorgen om half negen in de ochtend brengen we onze Hymer met een draai aan de contactsleutel tot leven. Onze reis naar en door Denemarken kan beginnen. Ons eerste doel is het op 616 kilometer van De Horst gelegen Ribe. Om precies 10 over vier in de middag rijden we daar het terrein van de camping op. 7 uur en 40 minuten over 616 kilometer betekend dat er iets bijzonders is gebeurt. Tijdens de hele reis geen file (ook niet bij Bremen en Hamburg) en geen wegwerkzaamheden van betekenis. Was het maar altijd zo in Duitsland.

Aanmelden op de camping is snel geregeld en hebben we onze plek, met zicht op een vijver gevonden. Er zijn twee grote vijvers op de camping. Tegen betaling mag je daar vissen. De gevangen forellen mag je vervolgens meenemen voor consumptie. We hebben al iemand met een joekel van een zalmforel gezien. Hier wordt zeker nog wel een hengeltje uitgegooid.

Eerst even rustig zitten en genieten van een biertje en dan te voet naar Ribe. Ribe is de oudste stad van Denemarken. De stad werd in 710 na Christus gesticht door de Noormannen. Nu is het een stad met prachtige oude gebouwen, oude kerken, schitterende parken en snel stromend water. Er hangt een gemoedelijke sfeer en het is gezellig op de vele terrassen.

En Buddy moest weer smeren met water bij de fontein.

Morgen gaan we weer naar Ribe om het Vikingmuseum en het Vikingcentrum te bezoeken.

Vi ses I morgen