Vanmorgen lang uitgeslapen en als we de camper uitstappen lacht de zon ons toe en is het al aangenaam warm. Na het ontbijt is het inpakken geblazen. We hebben gisteravond camping Bjerregaard uitgekozen. Deze camping ligt op een relatief smalle strook grond tussen de Noordzee en het Ringkobingfjord. Het is een kleine 100 kilometer rijden en rond één uur rijden we het terrein op. Van de beheerster mogen we zelf een plek uitzoeken en we kiezen voor een plek met uitzicht op het fjord. Buddy voelt zich onmiddelijk op zijn plek en rent heen en weer over het gras. Een goed gesprek met de baas ontaard al snel weer in spel.

Na de lunch gaan we wandelen met als uiteindelijke doel het Noordzeestrand. Onder het lopen verbazen we ons erover hoeveel ruimte er in Denemarken is. Iedere woning beschikt over een enorm grote tuin en er zijn vele hectares grond die niet in gebruik zijn maar ruimte bieden aan een ruime variatie aan veldbloemen. Geen wonder dat het geheel rust uitstraalt.

Dwars door een mega groot park met vakantiewoningen bereiken we het strand. Voor Buddy zijn de aanrollende golven nieuw en dat maakt hem onzeker om erin te gaan.

Geholpen door een in het water geworpen stokje gaat het al vlot beter en zijn de eerste zwemslagen in zee gemaakt. Ook de ruimschoots aanwezige kwallen hebben zijn aandacht.

Om van het strand af te komen moeten we over een hoge duin. Vanaf de duin kun je aan de ene kant de zee en aan de andere kant het fjord zien liggen.

Vanwege de verjaardag was het de bedoeling om vanavond naar een restaurant te gaan. Wat bleek, ook restaurants zijn in dit gebied niet overal te vinden. Het dichtbij zijnde restaurant is 17 kilometer fietsen verderop. Daar hebben we geen zin in en we kiezen voor een alternatief op de camping. Was nog best lekker ook.

Vi ses i morgen