Vandaag is het weer een verhuisdag. Niet zo ver als de vorige keer. We gaan naar Dokkedal. De naar de plaats genoemde camping ligt aan het Kattegat. Reden waarom we deze camping hebben uitgezocht is niet het Kattegat maar het nabij gelegen Lille Vildmose. Eén van de 19 natuurparken in Denemarken.

De rit verloopt voorspoedig en al voor 12 uur zijn we op de camping. De camper staat bij een grote ren met konijnen die daar een heerlijke plek hebben en hun eigen holen kunnen graven. Buddy vindt het maar heel spannend.

Omdat er op de camping en het internet verder maar weinig informatie, in een andere taal dan Deens, beschikbaar is besluiten wij vandaag het park al op te zoeken voor informatie. Het is vooral de vraag of Buddy mee mag. Er loopt een fietsroute in de goede richting en die komt langs de oever van het Kattegat. Er loopt een steiger een eind het water in. Eenmaal op de steiger blijkt het water ter plekke ondiep. Er zijn ook enkele zandbanken die net boven het wateroppervlak uitsteken. In het water een aantal boten van lokale vissers en wat verderop een vogel die op het eerste gezicht wel wat weg heeft van een reiger, maar wij twijfelen erg of dat wel klopt.

Aan het eind van de steiger is een trap naar het water. Harm en Buddy besluiten een tocht naar de zandbanken te ondernemen. Buddy vindt het geweldig en springt als een dolle door het water.

In de omgeving waar we fietsen is veel onbewerkte grond. Daar profiteren de veldbloemen van. Het is een kleurrijke geheel. Hieronder een paar foto’s van de omgeving

Extra informatie verzamelen over Lille Vildmose lukt ons niet. Bij aankomst is alles gesloten. Morgen maar opnieuw proberen. Na het eten nog een stukje wandelen en daarna is Buddy moe. Heel moe.

Vi ses i morgen