Vannacht heeft het behoorlijk geregend en geonweerd in grote delen van Denemarken. Gelukkig viel het in Grenaa allemaal wel wat mee. Slapen was ook vannacht wat lastig want in de camper bleef het broeierig warm. We trekken weer verder naar het zuiden vandaag. Na wat wikken en wegen zijn we uitgekomen bij “Skanderborg So Camping”. Deze ligt uiteraard in de buurt van de plaats Skanderborg wat je zo’n 25 kilometer onder Aarhus vind. Het is een gebied met veel grote meren. We komen mooi op tijd aan. We hebben er alleen niet veel aan. Op deze camping hanteren ze nog redelijk strikt een middagpauze van enkele uren. De allervriendelijkste beheerster van de camping is vandaag vroeg wakker waardoor we 20 voor twee al op de camping mogen. Het is een goed onderhouden camping met grote plekken. De plekken zijn niet genummerd. Onze plek omschrijving die werd ingetekend op een plattegrond was. “Hier staat een dikke boom, daarnaast staan twee kleinere bomen en daarnaast mag je de camper wel neerzetten” Zeldzaam, maar dit werkt ook prima.

Na het installeren van de camper en een late lunch wandelen we via een fraaie groene laan vanaf de camping naar het meer. Het is een mooi schoon meer dat uitnodigt om er te gaan zwemmen. Een uitnodiging die door Buddy direct wordt aanvaard. Wij gaan voorlopig niet verder dan tot halverwege onze kuiten. Jammer genoeg is een rondwandeling langs de oever niet mogelijk. De plek waar wij staan behoort bij de camping en de grond verder om het meer heeft ook diverse eigenaren. Nadat Buddy is uitgeraast gaan we terug naar de camper. Het zonnetje schijn heerlijk en het is goed zitten onder de luifel.

Het landschap om de camping is flink glooiend/bergachtig en het hoogste punt van Denemarken is ook niet ver weg. Desondanks hebben we besloten om morgen te gaan fietsen. Van de camping hebben we een kaart met daaropeen drietal fietsroutes. We kiezen morgen wel welke we nemen.

Vi ses i morgen