Als we opstaan is de zon al weer aan het werk. Daar wordt je al gelijk een stuk vrolijker van. Gisteren hebben we van de beheerster een kaartje gekregen waarop 4 routes staan aangegeven. Wij hebben toen al voor de groene route gekozen. Geadviseert werd om die met de klok mee te rijden. Onderweg was er een helling van 10% en die kun je beter afdalen dan beklimmen. Dit deel van Denemarken kun je niet meer beschrijven met glooiend. Hier is het echt wel heuvelachtig. We zijn voor ons doen al vroeg op pad en tegen half elf bereiken we de stad Skanderborg. De stad is prachtig gelegen aan de oever van het meer en beschik uiteraard over een grote jachthaven

Eenmaal uit de stad is het een mooie rit door het landschap. Het is een constant klimmen en dalen. Dit levert af en toe prachtige vergezichten op. Ook hier op de akkers tussen het gewas veel bloemen. Onze tocht loopt rond het meer en die is dan ook regelmatig te zien. Ook heel mooi zijn de vakwerkhuizen met de rieten daken in Deense stijl.

Als we terug zijn op de camping gaan we nog even met Buddy naar het zwemstrandje bij de camping. We nemen een voor hem nieuwe dummy mee en dit nieuwe speeltje valt erg in de smaak. Morgen gaan we naar Langeland. Een redelijk lange rit en een voorzichtig begin aan de thuisreis.

Vi ses i morgen