Vandaag begint het te regenen op het moment dat wij uit bed komen. Eerst nog wel zachtjes, maar het wordt al snel meer. Gelukkig hadden we gisteravond al veel spullen opgeruimd waardoor er niet echt veel nat is geworden. We gaan vandaag Jutland verlaten om via Funen naar Spodsbjerg op Langeland te rijden. De hoeveelheid regen die er valt neemt steeds meer toe. ZOAB is blijkbaar nog niet erg gebruikelijk in Denemarken en het zicht op de weg wordt flink verminderd door de spray van de auto’s’.

Ondanks het weer denken we om kwart voor twaalf bij de camping te zijn. Dat willen we ook graag om zo de gebruikelijke middagpauze te ontlopen. Wij zijn er inderdaad ruim voor twaalf uur. Jammer genoeg begint de middagpauze op de camping al om 11:00 uur en duurt hij tot 14:00. Voor de camping is een snackbar waar we maar een broodje gaan halen en de rest van de tijd vullen we met wat slenteren langs de haven. Als de receptie weer open is blijkt er een ruime keuze aan vrije plekken te zijn . Wij vinden een mooi vlak plekje voor de camper.

Eenmaal geïnstalleerd gaan we nog even met Buddy wandelen. We gaan kijken bij de veerboot die zojuist is binnengekomen. Hij vaart heen en weer tussen Lolland en Spodsbjerg. Buddy loopt telkens te kauwen op pootjes of schildjes van krabben. Dat mag niet van ons, maar doordat ze overal liggen is het moeilijk te voorkomen. Het zijn de meeuwen die het afval van hun maal achterlaten

Eenmaal terug bij de camper probeert Harm de F1 race te volgen. Uiteindelijk komen tot commentaar van Viaplay en een actueel scherm met de stand en de rondetijden van de coureurs. Ondanks de goede adviezen van Gerben geen beeld.

Na het avondeten willen we nog een rondje doen met Buddy. Volgens de kaart ligt er een stukje bos achter de bebouwing. Het terrein hebben we snel gevonden. Jammer genoeg is er van het bos niet veel meer over. Het kappen en weghalen van het hout gebeurt hier minstens net zo lomp als in Nederland. Gelukkig passeren we op de terugweg nog wel wat locaties die een foto waard zijn.

Bij de receptie hebben we een fietskaart van Langeland gekocht. Morgen gaan we een tocht fietsen van kust tot kust ten noorden van Spodsbjerg.

Vi ses i morgen