We gaan weer een stuk verder naar het zuiden. Doel is de Broager Strandcamping uiteraard op Broager. Volgens de ANWB een rit van 225 maar wij kiezen voor een overtocht met de veerpont van Bojden op Funen naar Fynshav op het schiereiland Als. De rit over de weg wordt daardoor verkort tot 117 kilometer en Buddy kan een keer varen. In de ochtend is het regenachtig en de ruitenwissers moeten regelmatig bijspringen om het zicht op de weg te behouden. Tijdens de overtocht is het gelukkig droog en wij blijven op het dek. Net de haven uit komen we langs klippen van zuid Funen.

Na een verder prima verlopen reis komen we om half twee aan bij de camping waar we vanwege de middagrust weer een half uur moeten wachten. Goed moment voor een broodje. Daarna gaat het aanmelden vlot. De uiterst vriendelijke en gemoedelijke beheerder heeft een mooie plek voor ons met uitzicht op het water. Installeren gaat snel en we besluiten een stukje door de omgeving te gaan lopen. Vanaf de camping vinden we een mooi pad waarbij we uiteindelijk bij het verderop gelegen dorpje Skelde uitkomen.

Na het avondeten gaat Harm z’n geluk weer proberen aan de waterkant. Hilma gaat met Buddy op pad en volgen een deel van het Gendarmenpad. Het Gerdarmenpad in Denemarken is een Europese wandeltopper waarbij je in de voetsporen loopt van de vroegere grensbewaking. In totaal 84 kilometer. Het is een mooie wandelroute dicht langs de deels steile kusten. Dat hier en daar het land afbrokkelt is te zien aan de omgevallen bomen. Overal waar we geweest zijn overheersen de korenvelden. Hier hebben de landbouwers zich gericht op het verbouwen van tuinbonen op grote akkers.

Morgen gaan we op de fiets Broager verder verkennen

Vi ses i morgen