Volgens alle weerapp’s op de telefoon zou het vandaag tot de avond droog en zonnig zijn. Niets is minder waar. Het valt weliswaar nog geen water uit de donker grijze wolken maar de dreiging van regen is voelbaar. We laten ons niet ontmoedigen en in de verwachting van beter weer en zon stappen we vol vertrouwen in onze korte broek op de fiets. We volgen waar mogelijk met de fiets een deel van het Gendarmenpad. Aan de zuidkant van de camping bestaat de kust uit kliffen. Het nadeel daarvan is dat er af en toe delen afkalven. We komen langs een plek waar dit onlangs nog is gebeurt. Het gevolg, veel gesneuvelde bomen en huis dat gesloopt wordt omdat het nu wel erg boven de afgrond staat. Ondertussen zijn boven het water de eerste regenbuien zichtbaar.

Zoals overal in Denemarken fietsen we ook hier door een glooiend landschap. De toppen zijn misschien wat lager al elders, ze liggen wel dichter achter elkaar. Daardoor zijn de hellingen vaak wat steiler. Hieronder zomaar wat foto’s van onderweg.

De mooie witte kerk staat in de stad Broagen. Vanavond is het warm en droog genoeg voor een barbecue. Daarna wandelen we nog een stukje van het Gendarmenpad over de kliffen aan de noordzijde van de camping. We lopen over het smalle strand aan de onderzijde terug.

Morgen verlaten we Denemarken en vertrekken we richting Hasselt. We zijn van plan voorbij Hamburg nog een nachtje op een camping door te brengen en verwachten in de loop van vrijdagmiddag weer thuis te zijn.

Vi ses i morgen