Vannacht goed geslapen en het belooft vandaag een lekker zonnige dag te worden. Rond acht uur vertrekken we vanaf de camping Paradies en al snel rijden we weer op de autobahn. Net als gisteren schieten we in het begin lekker op en er is verder nog weinig verkeer. Na verloop van tijd meld TomTom toch weer een vertraging. De lengte van de vertraging in minuten loopt snel op en we besluiten toch maar weer voor een alternatieve route te kiezen. Dit keer pakt dat goed uit. Nergens stilgestaan slechts een paar kilometer om. Voor elf uur zijn we bij de camperplaats in Eutin.

Er is een automaat waar je jezelf kan aanmelden. Daar treffen we een Duits paar dat op het punt staat om te vertrekken. Zij adviseren ons om hun plek over te nemen omdat het de mooiste plek is. Ze hebben gelijk en wij genieten nu van een mooi uitzicht op het meer en een picknickbank voor de deur..

Als we een paar trappen aflopen komen we bij een steiger achter de camping. Buddy maakt van de gelegenheid gebruik om even te zwemmen.

Na de lunch halen we de fietsen van de camper, klappen we de fietskar uit en rijden we naar het stadje Eutin. We parkeren de fietsen bij het Schloss en gaan te voet (of op drie poten) verder. Eerst een kijkje nemen bij het goed onderhouden kasteel en de daarom heen liggende tuinen.

Daarna lopen we naar het oude centrum van de stad. Ondanks dat alle winkels zijn gesloten is het er gezellig druk en de terrassen zitten vol en er heerst een gemoedelijke sfeer. Enkele opvallende gebouwen zijn de oude watertoren en de grote kerk. Zelf zijn de bewoners ook heel gek op hun molen die overal staat aangegeven. Voor ons Nederlanders is het een 13 in een dozijn molen en niet echt de moeite van het tonen waard.

Terug bij de fietsen besluiten we om een poging te wagen om rond het meer te fietsen. Al snel ontdekken we dat de wegen en paden in dit deel van Duitsland niet echt fietsvriendelijk zijn. De omgeving is echter wel mooi wat dan weer fraaie foto’s oplevert.

Voor morgen wordt heel veel regen voorspeld. We zien wel wat er morgen naast schuilen nog meer mogelijk is.

Bis morgen