Vannacht allebei prima geslapen. Geen regen deze nacht. Wel werden we al vroeg wakker van de kraaien die in een kolonie leven in een nabij gelegen stukje bos. Buiten schijnt de zon, maar de temperatuur blijft nog wat achter. Snel douchen en aan het ontbijt en dan op naar Travemunde.

Het motortje van de camper snort tevreden en de 90 kilometer naar Travemunde zijn snel onder de wielen door gegaan. Aangekomen op de camping kunnen we snel inchecken en kunnen we een plek uitzoeken. Betalen was wel even een probleem. De pin werkt lang niet altijd in dit deel van Duitsland en wij hadden niet genoeg contant geld. Met de belofte dat wij later op de dag het restbedrag zouden voldoen konden we de camping op. We hebben een prima stek aan de rand van de camping met een mooi vrij uitzicht.

Na de lunch op de fiets naar de altstadt van Travemunde. Het is er gezellig druk met toeristen die net als wij genieten de sfeer en de mooie oude huizen en gebouwen. Ook is het leuk wandelen over de boulevard met al haar terrassen en winkeltjes. Advies: Bestel geen groot soft ijsje in Travemunde. Het is wel lekker maar je krijgt genoeg voor een heel gezin en bent er zeker 30 minuten mee zoet.

Na het avondeten nog een stukje wandelen met Buddy. Als we de straat voor de camping oversteken komen we op een soort oplopende dijk vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de bedrijvigheid in de veerhavens en op de waterkant van Travemunde.

Morgen maar weer op verkenning in de omgeving. Er zijn in ieder geval veel bestemmingen om uit te kiezen.

Bis morgen