Alhoewel het nog fris is zorgt de zon ervoor dat alles en iedereen wat vrolijker is. We gaan op de fiets naar Travemunde en willen vandaar met de pont de Trave oversteken naar het schiereiland Priwall. In de eerste plaats om de driemaster Passat te bekijken die daar aan de kade is afgemeerd. Het oude koopvaardijschip is goed onderhouden en een indrukwekkend vaartuig als je er bij staat.

In het water voor de boeg staat een houten beeld die de laatste matroos van de Passat verbeeld. Bezoekers mogen aan boord om het schip verder te verkennen.

Opvallend zijn de twee setjes dubbele stuurwielen. Na de bezichtiging van het schip gaan we op de fiets het eiland verkennen. De noordkant is niet zo geweldig. We laten Buddy daar even spelen op het strand en volgen daarna de zuidelijke fietsroute langs de rand van een groot natuurgebied. Echt een mooi stuk om te fietsen.

Terug bij de pont nog even een blik over het water naar de kustlijn van Travemunde. We besluiten de rest van de middag te besteden aan een rondvaart over de Trave en de Potenitzer Wiek. Het is echt genieten op het achterdek, in het zonnetje met een flinke pul bier voor de neus.

De tocht is twee bierpullen lang. 🙂 Onder andere passeren we de Passat, de tweemaster Roald Amundsen en de veerpont waarmee we enkele jaren geleden vanuit Zweden naar Travemunde zijn gevaren. We besluiten vanavond te gaan eten bij de Grune Jager. Een restaurant naast de camping. Naar afloop nog even een rondje met het hondje en genieten van de zonsondergang. We besluiten om ons verblijf in Travemunde met een dag te verlengen.

Bis morgen