Deze morgen rond 10:00 uur vertrekken we uit Travemunde met de bestemming Cuxhaven. Om eventuele files bij Hamburg te vermijden besluiten we niet voor de snelste route te gaan maar we gaan binnendoor over provinciale wegen. De Elbe moeten we vandaag oversteken met een veerpont die vaart tussen Gluckstadt ( de naam hebben ze vast gevonden in de Donald Duck :))en Wischhaven.

De reis verloopt voorspoedig. We ontdekken nu pas hoeveel kleine dorpen en gehuchten er zijn in Noord Duitsland. Voordeel is wel dat je tussen de gehuchten 100 mag rijden ook al is dat niet altijd verantwoord. Bij de pont stagneert de voortgang. Wij blijken iet de enigen te zijn die naar de andere oever van de Elbe willen. Ondanks dat er continu 3 veren varen duurt het zeker een uur voor wij aan boord zijn. Intussen passeren op de Elbe telkens grote vrachtschepen.

Tegen half vier bereiken we camping Nordsee in Cuxhaven. Het was wel even voorzichtig manoeuvreren want het wemelt er van strand bezoekende toeristen. Wij vinden nog een plekje op de camping. Na het avondeten wandelen wij met Buddy naar het strand. De meeste dagjesmensen zijn inmiddels vertrokken. De stranden staan vol huur strandkorven voor twee personen. Doe ons maar de Nederlandse kust.

Achter het strand tot aan de horizon de wadden. Aan de horizon blijkbaar een vaargeul want er varen grote zeeschepen.

Ook van en naar Cuxhaven varen mega schepen. Daar gaan we morgen met de fiets maar eens naartoe. De avond trakteert ons ook op een fraaie zonsondergang en in het afnemende licht zien we in de verte een groep rijtuigen van het wad komen.

Bis morgen