Er is er één jarig, hoera hoera, en ja hoor de eerste regen van de vakantie dient zich aan. Glimlach  Vannacht trouwens nog wel verwend met een originele Red Bull formule 1 softshell jas. Daar kan je op Francochamps mee gezien worden. Toen we opstonden scheen overigens de zon gewoon, net als op de andere dagen. Wel werd het al gauw benauwd en klam.

Vandaag naar Sassnitz. Een stad op fietsafstand (ca. 15 km), maar op aanraden van de campingbeheerder lekker met de trein. Op het station van Lietzow worden geen kaartjes verkocht dus er zal wel een conducteur langskomen was de gedachte. Onderweg geen conducteur gezien dus gaat onze dank in deze uit naar de Bundesbahn. Vanuit Sassnitz willen we in ieder geval een boottocht maken naar de krijtrotsen bij de Konigsstuhl. Ons eerste doel is dan ook de haven om te kijken wat de vertrektijden zijn. In de haven vinden we ook een boottocht die ons langs de Konigsstuhl voert maar die vervolgens verder vaart naar Cap Ankona op de uiterste noordpunt van Rugen. Vandaar gaat de boot naar Binz om vervolgens weer in Sassnitz te eindigen. Deze tocht start om 14:00 uur en naar verwachting zijn we rond half zeven terug. We kopen kaartjes hiervoor en gaan vervolgens de stad verkennen.

Over Sassnitz is verder niet zo veel te vertellen. Veel restaurants langs het water en heel veel soorten visbroodjes. Er is vast veel meer te zien maar daar zijn we niet geweest. Tegen de tijd dat de boot vertrekt begint de bewolking het te winnen van de zon. In het begin is dat wel lekker verfrissend. Na een tijdje en met een windje over het water is een jas toch wel lekker. De tocht is verder geweldig. We varen langs de hoge krijtrotskust en de gids weet bijna bij iedere rots een verhaal. Over zeerovers, aardverschuivingen e.d. We kunnen blijven zeggen dat het mooi, prachtig en indrukwekkend is maar de foto’s zijn vast overtuigender.

DSCN8592 - kopie (Klein)De haven van Sassnitz  IMG-20190620-WA0006 (Klein) Koninsstuhl

DSCN8612 - kopie (Klein)Konigsstuhl  DSCN8602 - kopie (Klein)uitvalsbasis van zeerover Stortebecker

DSCN8628 - kopie (Klein) Vith  DSCN8634 - kopie (Klein)

 

DSCN8636 - kopie (Klein) Cap Ankona

DSCN8652 - kopie (Klein)Even een bui, maar wel een mooie regenboog

3x Binz

DSCN8668 (Klein)DSCN8657 (Klein)DSCN8659 - kopie (Klein)

DSCN8678 (Klein)Afmeren is Sassnitz tussen U-boot en collega rondvaarder (en het paste)

Morgen gaan we Rugen weer verlaten. Zo nog even een bestemming uitzoeken

Tot morgen

 

Lietsow- Sassnitz   rondvaart